1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Güney Kıbrıs, doğalgaz için ara çözüm arıyor

Güney Kıbrıs, doğalgaz için ara çözüm arıyor

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs Maliye Bakanlığı’nın, hidrokarbon yatakları için yasa tasarısı hazırladığı bildirildi.Güney Kıbrıs Simerini...

Güney Kıbrıs, doğalgaz için ara çözüm arıyor

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs Maliye Bakanlığı’nın, hidrokarbon yatakları için yasa tasarısı hazırladığı bildirildi.

Güney Kıbrıs Simerini gazetesi, Güney Kıbrıs Maliye Bakanlığı’nın, hidrokarbon yatakları için yasa tasarısı hazırladığını yazdı.

Habere göre, Güney Kıbrıs Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısının, Birleşmiş Milletler (BM) ve ABD’den doğalgazın Kıbrıs sorunu müzakerelerinde görüşülmesi için gelecek baskıları önlemek amacıyla ana politika olarak kullanılacağını yazdı.

Gazete, edindiği bilgilere dayanarak, söz konusu yasa tasarısına, hidrokarbon yataklarından Norveç modeli zemininde elde edilecek gelirlere belirli bir yüzdelik konması ve bu gelirin, Kıbrıslıların tümüne paylaştırılacağı ifadesinin eklenmesi seçeneğinin masaya yatırıldığını kaydetti.

Yasa tasarısında, Güney Kıbrıs’ın tek taraflı olarak ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisindeki hidrokarbon yatakları için oluşturulacak fonu yönetecek bir komite belirlenmesi ve çözümün ardından, bu komiteye ‘Kıbrıs Türk toplumunun temsilcisinin’ de katılması için ifade eklenmesinin de düşünüldüğü belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler