1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Güney Akım’ın Sırbistan ayağı daha maliyetli olacak

Güney Akım’ın Sırbistan ayağı daha maliyetli olacak

Enerji Günlüğü – Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı Projesinin Sırbistan ayağının inşası planlanandan yüzde 24 daha masraflı olacak.Rus Vedomosti’ye...

Güney Akım’ın Sırbistan ayağı daha maliyetli olacak

Enerji Günlüğü – Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı Projesinin Sırbistan ayağının inşası planlanandan yüzde 24 daha masraflı olacak.

Rus Vedomosti’ye göre, Rus enerji devi Gazprom’un yürüttüğü Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı Projesinin Sırbistan ayağının inşası, planlanandan yüzde 24 daha masraflı olacak.

Hattın yapımını üstlenen Gazprom’un bağlı ortaklığı olan Centrgaz, 2.1 milyar Euro değerinde anlaşma imzaladığını duyurdu. Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak 2013 yılı Kasım ayında hattın Sırbistan ayağının kurulum maliyetini 1.7 milyar Euro olarak tahmin etmişti.

Güney Akım’ın Sırbistan topraklarında kalan kısmı 421 km uzunluğunda ve yapım çalışmalarının 2014 yılının üçüncü çeyreğinde başlaması bekleniyor. Sırbistan AB üyeliğine verdiği öneme rağmen ülkenin en büyük petrol ve doğalgaz şirketi NİS’in hisselerinin çoğunluğuna sahip olan Rusya ile ekonomik ilişkilerini sürdürmede kararlı.

Güney Akım’ın Bulgaristan bölümü inşasını üstlenen Stroytransgaz’ın CEO’su Genadiy Timchenko ABD’nin yaptırım listesinde olduğu için Centrgaz’ın yapım çalışmalarını üstleneceği ifade ediliyor. Ancak yeni bir ihale yapılmadan Centrgaz’ın Stroytransgaz’ın görevini nasıl üstleneceği henüz net değil.

Önceki ve Sonraki Haberler