1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneşçilerden Almanya’ya ek ücret uyarısı

Güneşçilerden Almanya’ya ek ücret uyarısı

Enerji Günlüğü - Alman Solar Endüstri Birliği (BSW - Solar), geçen hafta Berlin’de imzalanan koalisyon sözleşmesinin fotovoltaik endüstrisindeki rekabeti...

Güneşçilerden Almanya’ya ek ücret uyarısı

Enerji Günlüğü - Alman Solar Endüstri Birliği (BSW - Solar), geçen hafta Berlin’de imzalanan koalisyon sözleşmesinin fotovoltaik endüstrisindeki rekabeti yıllarca geriye götürebileceği uyarısında bulundu.

Alman Solar Endüstri Birliği (BSW - Solar) geçen hafta Berlin’de imzalanan koalisyon sözleşmesiyle kendi elektriğini tüketmeye getirilecek ek bir verginin ‘ kirleten öder’ ilkesini en başa çevirebileceği ve fotovoltaik endüstrisindeki rekabeti yıllarca geriye götürebileceği uyarısında bulundu.

SÖZLEŞME SDP’NİN ONAYINI ALMAK ZORUNDA

Almanya koalisyonu hükümetini oluşturan Başbakan Angela Merkel’in Muhafazakar Birlik Partisi ile Sosyal Demokrat Parti ( SDP), geçen hafta herhangi bir dağıtım şirketinden elektrik almayıp, kendi ürettiği elektriği tüketenlerden ek bir ücret alma konusunda uzlaşarak bir sözleşme imzaladı. Sözleşmenin yürürlüğe girebilmesi için Aralık ayındaki referandum ile 470 bin SDP vekilin onayını alması gerekiyor. Sözleşmeye göre fotovoltaik güneş panelleriyle elektrik üretimine verilen fiyat garantisi teşviki aynı kalıyor, bu da ücretlerin şebekeye bağlı olmadan kendi elektriğini üretenler tarafından ödeneceği anlamına geliyor.

Almanya Koalisyon Hükümetinin imzaladığı sözleşmenin 2035 yılına kadar elektrik üretimindeki yenilenebilir enerji payı hedefi % 55-60 bant aralığında.

OETTİNGER SÖZLEŞMEYİ ÇOK ÜRKEK VE ÇEKİNGEN” BULDU

Sözleşmenin ardından bir değerlendirme yapan Avrupa Birliği Enerji Komiseri Günther Oettinger, sözleşmenin “çok ürkek ve çekingen” olduğunu söyleyerek yetersiz bulmuştu. Alman Enerji Komiseriayrıca, AB Komisyonu tarafından Noel öncesi Almanya’ya bir heyet gönderilerek, teftiş yapılacağı imasında da bulunmuştu. Oettinger, geçen yıl sık sık Almanya’da aşırı derecede yüksek olan elektrik fiyatlarına karşı uyarılarda bulunmuştu.

BULGARİSTAN'DA YENİLENEBİLİR ENERJİYE BÜYÜK DARBE

Önceki ve Sonraki Haberler