1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş lisansı için 500`e yakın başvuru geldi

Güneş lisansı için 500`e yakın başvuru geldi

Enerji Günlüğü - Güneşe dayalı elektrik üretim lisansı başvuruları tamamlandı. Toplam 496 adet başşvuru kabul edildi. Bu başvuru sahiplerinin projelerinin...

Güneş lisansı için 500`e yakın başvuru geldi

Enerji Günlüğü - Güneşe dayalı elektrik üretim lisansı başvuruları tamamlandı. Toplam 496 adet başşvuru kabul edildi. Bu başvuru sahiplerinin projelerinin toplam büyüklüğü 9 bin MW'ye yakın. Ancak sadece 600 MW'lik lisans verileceği için bazı bölgelerde lisans için yarışmalar açılacak. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) güneş enerjisine dayalı elektrik üretim lisansı başvurularını aldı. 10-14 Haziran 2013 tarihleri arasındaki başvurular için EPDK çalışanları yoğun bir mesai yaptı.

BAŞVURULAR İÇİN UZMANLAR İŞ BAŞINDA

Normal dönemlerde 10-15 uzman başvuruları kabul ederken, GES lisansı başvurularının yapılacağı 10-14 Haziran tarihleri arasında 25'e yakın uzman bu işle görevlendirildi.

SON DAKİKAYA BIRAKMA ALIŞKANLIĞI

10-14 Haziran döneminde EPDK'nın uyarılarına rağmen, pek çok istekli, başvurusunu son güne bırakan istekli sayısı tam 275 olarak kaydedildi. 218 başvuru, 13 Haziran 2013 tarihinde yapılırken, 12 Haziran'da 53 lisans başvurusu geldi.

9 BİN MW'YE YAKIN BAŞVURU

EPDK'ya yapılan güneş enerjisine dayalı üretim lisansı başvurularının öngördüğü toplam kurulu güç de ortaya çıktı. 496 adet başvuru yapılırken, EPDK'nın 600 MW ile sınırlandırdığı toplam kurulu güç için 8900 MW'ye yakın başvuru gelmesi,bazı sahalarda istekliler arasında yarışma yapılacağını ortaya koydu.

1'DEN FAZLA BAŞVURU YAPANLAR

Bazı şirketler, birden fazla saha için için başvuru yaptı. Başvuruda bulunan şirketler arasında tanınmış isimler de dikkat çekiyor. Bunlar arasında Zorlu Enerji, Saray Bisküvileri, Sanko Tekstil, ODAŞ Enerji, Nurol, IC İÇTAŞ, Güral Porselen, Fernas, Enerjisa, Eczacıbaşı, Egegaz, Bereket Enerji, Batıçim, Aksa Enerji gibi şirketler de var. Polatlı OSB de güneş enerjisi lisansı için başvuru yapanlar arasında yer aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler