1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş enerjisiyle çalışan müzik karavanı yollarda

Güneş enerjisiyle çalışan müzik karavanı yollarda

Enerji Günlüğü - Dünyanın ilk güneş enerjisi ile çalışan mobil müzik stüdyosu "Jam in the Van" bu yıl ABD'de 10 bin milin üzerinde yol katedecek.Güneş...

Güneş enerjisiyle çalışan müzik karavanı yollarda

Enerji Günlüğü - Dünyanın ilk güneş enerjisi ile çalışan mobil müzik stüdyosu "Jam in the Van" bu yıl ABD'de 10 bin milin üzerinde yol katedecek.

Güneş enerjisiyle çalışan mobil bir müzik stüdyosu olan Jam in the Van, dünyada türünün ilk örneği olarak güzel müziğin kaynağına gitmek için bu yıl bilerce kilometre yol katederek Amerika’yı baştan başa dolaşacak.

2011’de Dave Bell, Jake Cotler ve Louis Peek tarafından Kaliforniya’da kurulan bu sıradışı stüdyo,HD see ve görüntü kaydı alabiliyor. Böylelikle ülkenin herhangi bir yerinde bir canlı performansı en iyi şekilde kaydedebiliyor. Bu yıl karavan 200'den fazla konserre ev sahipliği yapacak.

GQ sponsorluğunda giriştikleri bir proje için de, 40’ın üzerinde müzik grubunu tanıtacak olan Jam in the Van, şimdiye kadar aralarında Gary Clark Jr., George Clinton, Matisyahu, Misterwives, Allen Stone, ZZ Ward, Robert DeLong ve The Orwells’in de bulunduğu, bazıları yeni keşif, bazıları oturmuş gruplarla 500'den fazla konsere ev sahipliği yaptı.

Amerika'dainsanları konserlerle buluşturmaya devam eden Jam in the Van, yolda olmadığı zamanlarda sanatçıları misafir ediyor ve Youtube kanalında yayınlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler