1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Google`dan bir rüzgar anlaşması daha

Google`dan bir rüzgar anlaşması daha

Enerji Günlüğü - Google, Kaliforniya'dakiMountain View'de bulunan ve Googleplex olarak anılan ana binalarının tüm elektrik ihtiyacını rüzgar enerjisinden...

Google`dan bir rüzgar anlaşması daha

Enerji Günlüğü - Google, Kaliforniya'dakiMountain View'de bulunan ve Googleplex olarak anılan ana binalarının tüm elektrik ihtiyacını rüzgar enerjisinden sağlayacak.

Google, Amerikan NextEra Energy Resources şirketi ile dünyadaki ilk rüzgar santrallerinden biri olan Kaliforniya Altamont Pass Rüzgar Santrali'nin modernleştirilmesi ve üretilen elektriğin Kaliforniya'dakiMountain View'de bulunan ve Googleplex olarak anılan ana binalarınına sağlanması için uzun vadeli satın alım anlaşması imzaladı.

İmzalanan satış anlaşması Google'ın imzaladığı ilk temiz enerji anlaşması olmasa da, ofislerinden biri için yapılan ilk temiz enerji anlaşması özelliğini taşıyor.

Anlaşma gereği, 1980'lerde kurulan ve oldukça eskidiği için elektik üretimini durduran İconic Rüzgar Santrali'ne yeni rüzgar türbinleri sağlanarak modernleştirilecek.2016 yılında elektrik alımına başlayacak olan Google Santralden 43 MW kurulu gücünde enerji alacak.

Google Emlak ve Çalışma Sahası Hizmetleri Başkan Yardımcısı David Radcliffe, 1980'lerde büyük ölçekli rüzgar enerjisi teknolojisi alanında test yatağı olan Altamont Pass sahasında böylesi bir projenin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Santralde kurulum tamamlandığında 370 rüzgar türbini enerji üretecek ve bunlardan sadece 24'ü Googleplex'in yıllık enerji ihtiyacını karşılamaya yeterli olacak.

Google bu yıl Ocak ayında Utah'ta kurulmakta olan 104 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali'ne yaptığı yatırım ile on sekizinci temiz enerji anlaşmasını imzalamıştı.

Google Hollanda Eemshaven'de bulunan 600 milyon Euro'luk veri merkezinin elektriğinin Eneco ile imzaladığı anlaşma ile tamamen temiz enerji kaynaklarından karşılanacağını açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler