1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Gökay I-II HES için halk toplantısı yapılacak

Gökay I-II HES için halk toplantısı yapılacak

Enerji Günlüğü - Aras Enerji'nin Bitlis’te yapmayı planladığı 50,390 MW’lık Gökay I-II Regalatör ve HES'leri için 8 Ocak 2015 tarihinde Halkın Katılım...

Gökay I-II HES için halk toplantısı yapılacak

Enerji Günlüğü - Aras Enerji'nin Bitlis’te yapmayı planladığı 50,390 MW’lık Gökay I-II Regalatör ve HES'leri için 8 Ocak 2015 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Bitlis ili Hizan ve Tatvan ilçeleri sınırları içerisinde Aras Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Gökay I-II Regülatörleri ve HES I-II (Toplam Kurulu Gücü 52,947 MWm/50,390 MWe) projesi ile ilgili halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 8 Ocak 2015 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenleneceği duyuruldu.

Çevresel Etki Değerlendirme sürecinin başladığı ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyasının halkın görüşüne açıldığı belirtilen açıklamaya göre, ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Bitlis Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve BİTLİS Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler