1. HABERLER

  2. PETROL

  3. GO bayilerine karşı keser gibi değil testere gibi davranacak

GO bayilerine karşı keser gibi değil testere gibi davranacak

Enerji Günlüğü - İpragaz Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay, GO ile istasyon sahiplerine "birlikte kazanma" sözü verirken "keser gibi (hep bana hep...

GO bayilerine karşı keser gibi değil testere gibi davranacak

Enerji Günlüğü - İpragaz Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay, GO ile istasyon sahiplerine "birlikte kazanma" sözü verirken "keser gibi (hep bana hep bana) değil, testere gibi (bir sana bir bana) anlayışıyla çalışacağız" dedi. 

Türkiye’de 52 yıl önce faaliyete geçerek LPG sektörünün kuruluşunu sağlayan İpragaz, akaryakıt dağıtımı işine 16 Mayıs'ta Konya’dan start verecek. GO'nun istasyonların faaliyete başlamasıyla ilgili resmi açılış törenine, İpragaz'ın da bünyesinde yer aldığı dünyanın en büyük enerji şirketlerinden SHV Holding'in üst düzey yöneticileri de de katılacak.

Bu arada GO bir yandan da akaryakıt bayiliği anlaşmaları konusundaki çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Bugüne kadar 12 bayi ile sözleşme imzalandı. Orta Anadolu ve Ege'de birer bayi fiilen devreye girdi.

GO, PÜİS ÜYELERİYLE BULUŞTU

Sıvılaştırılmış ve Sıkıştırılmış Doğal Gazcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürüten İpragaz Genel Müdür Yardımcısı Aratay, Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Ege Bölge Toplantısı'na katılarak istasyon sahiplerine seslendi. Son 17 yılda 4 milyar litreden fazla otogaz satan İpragaz'ın halen 1090 bayisiyle Türkiye'nin üçüncü büyük otogaz networkü olduğunu hatırlatan Aratay "Aslında yaptığımız şey yeni bir pazara girmek değil, bildiğimiz bu pazardaki ürün yelpazesini genişletmeye çalışmak" dedi.

ERATAY: EN ZOR DÖNEMDE GİRİYORUZ

Akaryakıtın, Türkiye'nin belki de en rekabetçi ve en zor pazarı olduğunun bilinciyle hareket ettiklerini anlatan Aratay şunları söyledi:

"Pazarda bugün 67 lisanslı dağıtım şirketi faaliyet gösteriyor. 12 bin 500 bayi var. Gerek fiyat indirimleriyle gerekse diğer koşullarda rekabetin arttığı, ortalama günlük satışların 3-4 bin litrelere geldiği bu pazarda yeni bir oyuncu olarak yer almak belki de çok hatalı bir işti. Belki de en yanlış zamanda bu işe giriyorduk. Ama bizim her zaman söylediğimiz bir şey var, tehditler fırsatları doğuruyor."

GO, BAYİ ODAKLI ÇALIŞACAK

İpragaz'ın 81 ilde 4 bini aşkın bayisiyle, bayi odaklı bir faaliyet yürüttüğünü anlatan Eyüp Aratay, "Akaryakıtta da temel stratejimiz, bayilerimize rağmen değil, bayilerimizle birlikte büyümek ve pazarda yer almak" dedi.

Eyüp Aratay, GO'nun akaryakıt alanındaki en büyük farkının, kendi bayi teşkilatı olacağının altını bir kez daha çizerken, istasyon sahiplerine birlikte kazanma sözü verdi. Aratay, şunları söyledi:

"GO sizlerin önünde bayilerine bir kez daha söz veriyor: Pazar gerçekleri doğrultusunda, adil bir ticari yaklaşım göstereceğim. Bunun için size söz veriyorum. Bir başka ifadeyle keser gibi (hep bana hep bana) değil, testere gibi (bir sana bir bana) diyeceğim. İpragaz'ın 52 yıllık tutarlılık, dürüstlük ve şeffaflık ilgisiyle destekleyeceğimize de şahsen ben söz veriyorum. Sözümüz bir günlük değil, bizimle sözleşme yapacak herkes için beş yıl geçerli olacak. Yenilik anlamında pazarda bir ilk olarak GO markası tüm bayilerine yönetimsel süreçlerde söz hakkı tanıyacağına da söz veriyor. Bunu da, oluşturulacak bayi konseyleri eliyle yapacağız."

Önceki ve Sonraki Haberler