1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gediz Elektrik`ten 235 Milyon TL yatırım

Gediz Elektrik`ten 235 Milyon TL yatırım

Enerji Günlüğü - Gediz Elektrik 2015 yılında dağıtım bölgesinde toplamda 235 Milyon TL yatırım yaptığını açıkladı.GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş....

Gediz Elektrik`ten 235 Milyon TL yatırım

Enerji Günlüğü - Gediz Elektrik 2015 yılında dağıtım bölgesinde toplamda 235 Milyon TL yatırım yaptığını açıkladı.

GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından gelişim faliyetleri ve yatırım planları hakkında yapılan açıklamada,İzmir ve Manisa illerimizi kapsayan geniş bir alanda elektrik dağıtım hizmetini sağlamak üzere düzenli olarak her yıl bölge ihtiyaçları dikkate alınarak ciddi yatırımlar yaptıkları ve 2015 yılında toplamda 235 Milyon TL yatırım yaptıkları ifade edildi.

Açıklamaya göre şirket, dağıtım bölgesinde2015 yılında yaklaşık 1.627 km dağıtım hattı, 274 adet dağıtım transformatörü ve 321.000 adet müşteri için sayaç yatırımı yaptı.

UZAKTAN SAYAÇ OKUNABİLİYOR

2015 yılında başlayan ve hala devam etmekte olan uzaktan sayaç okuma sistemi sayesinde de belirli bir tüketim limitinin üstündeki tüketicilerin sayaçlarını uzaktan okuyabildikleri belirtilen açıklamada, ayrıca tüketicilerin sisteme bağlanıp güncel tüketim miktarlarına da ulaşabildikleri belirtildi. Böylece tüketiciler tüketimlerini planlayabiliyor ve olası cezai durumları engelleyebiliyor.

Ayrıca şirket uzaktan sayaç okuma sistemine dağıtım transformatörlerini de dahil ederek şebekesindeki enerji kesintilerinden anında haber alıyor ve abonelerinden henüz kesinti şikayeti gelmeden önce gerekli müdahaleleri yaparak kesinti süresini kısaltıyor.

Bunun dışında şirket devam etmekte olan SCADA/DMS/OMS projesi sayesinde şebekesini uzaktan izleyerek kesinti durumlarında gerekli müdahaleleri uzaktan anında yapabilecek ve kesinti sürelerini azaltabilir duruma gelecek.

Önceki ve Sonraki Haberler