1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. GE`den ilk çölde bioenerji projesine destek

GE`den ilk çölde bioenerji projesine destek

Enerji Günlüğü - GE, dünyanın ilk çöl sahası sürdürülebilir bioenerji ve yiyecek üretme pilot projesine yardımcı olacak.Dünya Enerji Geleceği Zirvesi...

GE`den ilk çölde bioenerji projesine destek

Enerji Günlüğü - GE, dünyanın ilk çöl sahası sürdürülebilir bioenerji ve yiyecek üretme pilot projesine yardımcı olacak.

Dünya Enerji Geleceği Zirvesi ve Abu Dabi Sürdürülebilirlik haftası etkinliklerinden gelen son haberlere göre, General Electric, Sürdürülebilir Bioenerji Araştırma Konsorsiyumu'na (SBRC) katıldı. Böylece GE, Birleşik Arap Emirlikleri çöl sahasında gerçekleştirilecek olan dünyanın ilk çöl sahası sürdürülebilir bioenerji ve yiyecek üretme pilot projesine araştırma ve teknoloji desteği sağlayacak.

GE İnovasyon Şefi Rania Rostom, SBRC üyeliklerinin bir ilk olacak araştırmalarıyla bioenerji üretiminin uygulanabilirliğinde önemli bir sıçrama yaratacağını ve bölgedeki çalışmaları ile son derece uyumlu olduğunu söyledi. Rostom ayrıca, SBRC'yi desteklemek ve dünyanın deniz suyu ile sulanan bir çöl sahası üzerinde ilk bioenerji pilot projesini başlatmaya yardımcı olmak için sabırsızlandıklarını da belirtti.

Pilot projenin yılsonuna kadar başlayıp yürütülmesi bekleniyor.

SBRC şu anda, Masdar Institute, GE, Etihad Airways, Boeing, Honeywell UOP, ve Safran'dan oluşuyor.

Masdar Institute of Science & Technology tarafından kurulan Konsorsiyum'un amacı havacılık sanayinin geliştiremeya çalıştığı gelecek nesil yakıtlar için sürdürülebilir bioenerji teknolojileri ve yaklaşımları geliştirip desteklemek.

GE, Birleşik Arap Emirlikleri ile uzun dönem anlaşmaları çerçevesinde ve Mubadala ile ortaklığı yoluyla sürdürülebilir enerjiçözümlerini desteklemek için geçen yıl Masdar şehrinde yerel enerji araştırmaları yürütecek bir merkez açmıştı.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler