1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. GE çalışanlarına esnek yan haklar

GE çalışanlarına esnek yan haklar

Enerji Günlüğü - General Electric (GE), çalışanlarının yaşam koşullarını yükseltmek ve kolaylaştırmak amacıyla kişisel ihtiyaçlarına göre belirleyecekleri...

GE çalışanlarına esnek yan haklar

Enerji Günlüğü - General Electric (GE), çalışanlarının yaşam koşullarını yükseltmek ve kolaylaştırmak amacıyla kişisel ihtiyaçlarına göre belirleyecekleri “esnek yan haklar paketi” hazırladı. My Choice adı verilen platform, GE çalışanlarının, sağlık sigortası, ulaşım desteği, yemek, hediye çeki gibi mevcut yan haklarının bir kısmını ek avantajlarla yeniden şekillendirmelerine olanak tanıyor.

Çalışanlarının ihtiyaçlarının, beklentilerinin ve ilgi alanlarının farklılığından yola çıkan GE’nin My Choice platformuna üye olan çalışanlar, mevcut yan haklarından daha az ihtiyaç duyduklarından tamamen vazgeçerek veya kapsamını daraltarak, esnek yan haklarını yönetebilecekleri bir bütçeye sahip oluyorlar. Bu bütçe ile farklı sağlık sigorta paketleri, bireysel emeklilik imkanı, alışveriş çeki, akaryakıt, tatil, eğitim, spor, çocuk eğitim yardımı gibi daha fazla ihtiyaç duydukları hizmet ve olanakları elde edebiliyorlar. Ayrıca anlaşmalı kurum ve mağazaların indirimlerinden yararlanma hakkı elde ediyorlar.

SAĞLIK SİGORTASI DA VAR

My Choice platformunda sunulan esnek yan haklar arasında, 4 farklı özel sağlık sigortası planı bulunuyor. Her çalışan kendisine daha uygun bulduğu sağlık paketine geçiş yapabiliyor veya daha düşük kapsamlı bir pakete geçerek diğer haklar için ek bütçe üretebiliyor.

GE çalışanları, Esnek Yan Haklar Programından topladıkları bütçe ile GE’nin kurum katkılı Bireysel Emeklilik anlaşmasından yararlanarak emeklilik ödemelerini kesintisiz yapabiliyor. Çok Amaçlı Alışveriş Kartı (Edenred Fashion ve Universal) ile anlaşmalı kurum ve mağazalardan indirimli alışveriş imkânı elde edebiliyor. İndirimli akaryakıt kartı, tatil harcamaları için Tatil Sepeti çeki, kitap, CD gibi hobi ve kişisel gelişime yönelik harcamalar için D&R hediye çeki, mobilya harcamaları için IKEA hediye çekini seçebiliyor; sağlık sigortası kapsamında bulunmayan diş ve gözlük harcamaları ya da profesyonel gelişim, spor ve çocuk eğitim yardımı için esnek bütçelerini kullanabiliyorlar.

GERİ DÖNÜŞLER OLUMLU

GE çalışanlarından My Choice kapsamında çok olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten GE Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Belgin Ertam, “GE, en iyi insan kaynağı ve teknolojilerle, sağlık, enerji, ulaşım alanlarında çok önemli ürün ve hizmetler üretir. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de İK politikamız, bu yüksek kalitedeki insan kaynağımızın yaşam koşullarını yükseltmek ve kolaylaştırmaktır. Bu amaçla My Choice platformunu hayata geçirirken, Türkiye şartlarında yeni faydaları da programımıza dahil ettik. My Choice kapsamında çalışanlarımızdan her gün çok olumlu mesajlar alıyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler