1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom’un yeni merkezini Türk şirketi yapacak

Gazprom’un yeni merkezini Türk şirketi yapacak

Enerji Günlüğü – Gazprom taşınmaya hazırlandığı yeni merkezinin yapımı için Türk şirketi Rönesans’ı seçti.Rus enerji haber ajansı Pronedra,...

Gazprom’un yeni merkezini Türk şirketi yapacak

Enerji Günlüğü – Gazprom taşınmaya hazırlandığı yeni merkezinin yapımı için Türk şirketi Rönesans’ı seçti.

Rus enerji haber ajansı Pronedra, Moskova’dan St. Petersburg’a taşınmaya hazırlanan Gazprom’un, Avrupa’nın en yüksek binası olacak yeni merkezinin ana müteahhidi olarakRusya’da bugüne kadar çok sayıda projeye imza atan Türk inşaat şirketi Rönesans’ı seçtiğini yazdı.

İLK ETABI DUBAİLİ ŞİRKET YAPACAK

Yaklaşık 640 milyon dolara mal olması beklenen ve 463 metrelik bir gökdelene sahip Lahkta Center’ın inşaatı etap etap yapılıyor. 86 katlı gökdelenin ve çevresindeki merkezin kullanım alanı 334 bin metrekare olacak. St. Petersburg’daki inşaatın ilk etabını Dubai merkezli Arabtec Holding üstlendi. Dubai’deki 828 metrelik Burj Khalifa’nın yapımında da çalışan Arabtec, gökdelenin diyafram duvar ve kazık temel işlerini yaptı.

DÖRT YIL SONRA TESLİM

Gelecek yılsonuna kadar parça parça St. Petersburg’a taşınacak olan Gazprom, yeni merkezini 2018 yılında teslim alacak.

400 bin çalışanı bulunan Gazprom’un taşınmasından sadece Moskova kadrosu etkilenecek. Şirketin St. Petersburg’a giden çalışanlarına 3 maaş ikramiye vereceği belirtiliyor. Gazprom Lakhta Center bitene kadar kiralayacağı yerlerde faaliyet gösterecek. Taşınmayla birlikte Moskova yaklaşık 5 milyar dolar vergi gelirinden mahrum kalacak.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler