1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom’dan Bulgar şirkete Güney Akım kredisi

Gazprom’dan Bulgar şirkete Güney Akım kredisi

Enerji Günlüğü – Gazprom Bulgaristan devlet şirketi Bulgar Enerji Holding’e (BEH) Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı Bulgaristan bölümünün yapımı...

Gazprom’dan Bulgar şirkete Güney Akım kredisi

Enerji Günlüğü – Gazprom Bulgaristan devlet şirketi Bulgar Enerji Holding’e (BEH) Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı Bulgaristan bölümünün yapımı için 620 milyon Euro borç verdi.

Capital Daily gazetesinin haberine göre, Bulgar Enerji Holding Rus enerji devi Gazprom’un Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı Bulgaristan bölümünün yapımı için önerdiği borcu kabul etti.

Gazprom’un verdiği borç BEH’in projeye katılımına yardımcı olacak. Ancak projenin Bulgaristan ayağından sorumlu Stroytransgaz’ın toplam proje maliyetini 3.8 milyar Euro olarak tahmin etmesinin ardından yüzde 15 hisseye sahip holding’in kendi kasasından 68 milyon Euro daha koyması gerekecek.

BEH Gazprom’a borcunu Boru Hattı faaliyete girdiğinde elde edeceği gelir ile ödeyecek.

Projenin Bulgaristan ayağının yapım maliyetlerinin yüzde on oranında arttığı ifade ediliyor.

AB ve ABD’nin Rusya’ya uyguladıkları yaptırımlar nedeniyle Güney Akım Projesinin geleceği tam olarak netleşebilmiş değil. Daha önce projenin yapımını durdurduğunu açıklayan Bulgaristan, daha sonra projenin devamı için adımlar atmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde de Güney Akım Projesinin Sırbistan ayağının yapımı için de çalışmaların devam ettiği ve Sırbistan bölümünün maliyetlerinin arttığı belirtilmişti.

GÜNEY AKIM’IN SIRBİSTAN AYAĞI DAHA MALİYETLİ OLACAK

Önceki ve Sonraki Haberler