1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom yaptırımlardan ciddi etkilenmeyecek

Gazprom yaptırımlardan ciddi etkilenmeyecek

Enerji Günlüğü – Rus enerji devi Gazprom, Ukrayna krizi nedeniyle AB ve ABD’nin uyguladığı yaptırımların mali sonuçlar üzerinde ciddi etki yapmasını...

Gazprom yaptırımlardan ciddi etkilenmeyecek

Enerji Günlüğü – Rus enerji devi Gazprom, Ukrayna krizi nedeniyle AB ve ABD’nin uyguladığı yaptırımların mali sonuçlar üzerinde ciddi etki yapmasını beklemiyor.

Gazprom Başkan Yardımcısı Andrey Kruglov, yaptırımların Şirket'in mali sonuçları üzerinde ciddi bir etki yapmasını beklemediğini söyledi.

Kruglov yaptığı açıklamada, "Uygulanan yaptırımların etkisini düzenli şekilde değerlendiriyoruz ve mali sonuçlarımız üzerine ciddi bir etki beklemiyoruz" diye konuştu.

GAZPROM YUAN CİNSİNDEN TAHVİL İHRAÇ EDEBİLİR

Öte yandan Gazprom, yaptırımlardan daha fazla korunmak için Asya pazarları ile ilişkilerini sıkılaştırıyor. Andrey Kruglov, yaptığı değerlendirmede Hong Kong'da Yuan cinsinden tahvil ihraç olasılığını değerlendirmekte olduklarını söyledi.

Kruglov, "Cari ortamda, finansman kaynaklarımızı genişletme imkânlarını değerlendiriyoruz. Asyalı finansal kurumlar ile aktif işbirliği içindeyiz. Bu çerçevede tahvil ihracatı, ticari finansman gibi seçenekleri müzakere ediyoruz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler