1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom ve OMV ilişkilerini güçlendiriyor

Gazprom ve OMV ilişkilerini güçlendiriyor

Enerji Günlüğü – Gazprom ve OMV doğalgaz piyasasının zorluklarını ve fırsatlarını değerlendirerek alternatif güzergahın önemine vurgu yaptılar.Gazprom...

Gazprom ve OMV ilişkilerini güçlendiriyor

Enerji Günlüğü – Gazprom ve OMV doğalgaz piyasasının zorluklarını ve fırsatlarını değerlendirerek alternatif güzergahın önemine vurgu yaptılar.

Gazprom Başkanı Alexey Miller ve Avusturya merkezli petrol ve gaz şirketi OMV Başkanı Gerhard Roiss dün OMV merkez ofisinde bir araya gelerek mevcut doğalgaz piyasa koşullarını değerlendirdiler.

Toplantıda, devam etmekte olan doğalgaz tedarik anlaşmaları müzakerelerinin dışında taraflar aynı zamanda mevcut siyasi konumu değerlendirerek Avusturya’nın doğalgaz tedariğinin önceliğine değindiler. Yaşanan politik gerilimlere rağmen Rus gazının Avusturya’ya arzı normal seyrini koruyor.

Taraflar aynı zamanda, Rus gazının Avrupa’ya Kuzey Akım ile OPAL üzerindenarzı gibi alternatif rotaları da değerlendirdiler.

SİYASİ GELİŞMELER ALTERNATİF ROTALARIN ÖNEMİNİ GÖSTERDİ

Gazprom CEO’su Alexey Miller yaptığı açıklamada, OMV ile olduğu gibi iş ortakları ile yürüttükleri diyaloglardan memnun olduklarını belirterek, Gazprom’un Avusturya enerji güvenliği açısından güvenilir bir tedarikçi olarak kendini kanıtladığını söyledi. Miller, bunun da ötesinde mevcut jeopolitik durumun Avrupalı müşterilere Rus gazını ulaştırmada alternatif rotaların öneminin vurgulandığını da ekledi.

OMV CEO’su Gerhard Roiss ise, “ Avrupa’da kaynakların, ürünlerin ve hizmetlerin paylaşıldığı bir toplumda yaşıyoruz. Bu mantıkla inanıyorum ki Avrupa’nın ve ortaklarımızın Rusya ile ekonomik entegrasyonu kıtamızın istikrarını koruyacaktır. Bugünkü toplantı Gazprom ile 50 yıldan fazla bir süredir yürüttüğümüz ortaklığımızın önemini vurguladı. Bu toplantı iki şirket ilişkilerini güçlendirdi ve Avusturya enerji arzına katkıda bulundu” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler