1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Gazprom, Petrobras varlıklarıyla ilgileniyor

Gazprom, Petrobras varlıklarıyla ilgileniyor

Enerji Günlüğü - Gazprom, Brezilya devlet enerji şirketi Petrobras'ın satışa çıkardığı üretim ve arama sahaları için teklif vermeyi değerlendiriyor.Gazprom'un...

Gazprom, Petrobras varlıklarıyla ilgileniyor

Enerji Günlüğü - Gazprom, Brezilya devlet enerji şirketi Petrobras'ın satışa çıkardığı üretim ve arama sahaları için teklif vermeyi değerlendiriyor.

Gazprom'un Brezilya ve Latin Amerika direktörü Şakarbek Osmonov, yolsuzluk skandalı nedeniyle küçülme sürecine giren Brezilya devlet enerji şirketi Petrobras'ın satışa çıkardığı üretim ve arama sahaları içinteklif vermeyi değerlendirdiklerini de ifade etti.

Osmonov ayrıca, Brezilya'nın petrol ve doğalgaz kaynaklarına yatırım yapmayı düşündüklerini de açıkladı. Osmonov bu çerçevede Brezilya'nın Ekim ayında petrol ve gaz arama izinleri için yapacağı ihaleye teklif verebileceklerini bildirdi.

Yolsuzluk skandalı sonrası küçülme sürecine giren Brezilya'nın devlet yönetimindeki petrol şirketi Petroleo Brasileiro'nun (Petrobras),2015 ve 2016 yıllarında borçların azaltılması ve nakit koruması için 13.7 milyar dolara yakın varlık satması bekleniyor.

PETROBRAS KÜÇÜLMEYE DEVAM EDİYOR

Önceki ve Sonraki Haberler