1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom doğalgaz borularını daha pahalı alacak

Gazprom doğalgaz borularını daha pahalı alacak

Enerji Günlüğü - Gazprom, doğalgaz boru hatlarında kullanacağı büyük çaplı borular için 2015 yılının ilk çeyreğinde yüzde 15-17 daha fazla ödeyecek.Vedomosti...

Gazprom doğalgaz borularını daha pahalı alacak

Enerji Günlüğü - Gazprom, doğalgaz boru hatlarında kullanacağı büyük çaplı borular için 2015 yılının ilk çeyreğinde yüzde 15-17 daha fazla ödeyecek.

Vedomosti gazetesinin haberine göre, Rus dogalgaz şirketi Gazprom, 2015 yılının ilk çeyreğinde büyük çaplı borular için 2014'ün aon çeyreğine göre yüzde 15-17 daha fazla ödeme yapma konusunda boru üreticileri ile anlaştı.

Gazprom, önde gelen geniş çaplı boru üreticilerinden gelen fiyatların 2014 yılı ikinci yarısına göre yüzde 15-17 artırılması talebini kabul etti.

Habere göre Gazprom bu fiyat artırımı sadece 2015'in ilk yarısı için kabul etti ve ikinci çeyrekte fiyatlar yeniden yükseltilecek.

Gazprom Rusya'nın en büyük geniş çaplı boru müşterisi. Rusya'da boru üretimi yapan şirketlerin başlıcaları ise Severstal, OAO TMK ve Chelyabinsk pipe-rolling plant (CHTPZ).

Geçen yılın son çeyreğinde Severstal tarafından üretilen boruların tonuüçüncü çeyrekten % 11 daha düşük olarak 1.295 dolardı.

Önceki ve Sonraki Haberler