1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Galler`de ABD-İngiltere ortaklığında ilk güneş santrali kurulacak

Galler`de ABD-İngiltere ortaklığında ilk güneş santrali kurulacak

Enerji Günlüğü – sPower ve Camborne Capital şirketleri Güney Galler’de bulunan 7 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali kurulumunu yapacaklar.Amerikan...

Galler`de ABD-İngiltere ortaklığında ilk güneş santrali kurulacak

Enerji Günlüğü – sPower ve Camborne Capital şirketleri Güney Galler’de bulunan 7 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali kurulumunu yapacaklar.

Amerikan merkezli yenilenebilir enerji şirketi sPower (Sustainable Power Group) ve İngiliz güneş enerjisi şirketi Camborne Capital bugün yaptıkları açıklama ile İngiltere’de ilk güneş enerjisi projesini ortaklaşa gerçekleştireceklerini ve 7 MW kapasiteli güneş santrali projesini İngiliz RGE Energy şirketinden devraldıklarını açıkladılar.

Santral Güney Galler bölgesinde Ceredigion’da kurulacak. Santral için gerekli iznin Şubat ayında alınması ve yapımına da izin alınır alınmaz 2015 Mart ayından önce başlanması bekleniyor.

Camborne Energy Group CEO’su Declan Mackle, bu satınalmanın Camborne/sPower proje satınalımı konusunda bir aylık yoğun çabalar sonunda gerçekleştiğini ve portföy geliştirmede önemli bir köşe taşını temsil ettiğini belirtti. Gelecek aylarda kurulumlarını yapmayı dört gözle bekledikleri kaliteli varlık ürünlerinin bulunduğunu da sözlerine ekledi.

SPower CEO’su Ryan Creamer ise, İngiltere’nin istikrarlı yatırım atmosferiyle ve tatmin edici fiyat teşvikleriyle Avrupa’nın en çekici pazarı olduğunu belirterek, İngiltere’de yenilenebilir enerji yatırımı yapmak için zamanlamanın da harika olduğunu söyledi.

RGE Energy Genel Müdürü Marcus Price ise iki şirket ile hızlı bir şekilde devir işlemini gerçekleştirmekten dolayı son derece memnun olduklarını dile getirerek, ilerde daha fazla projede birlikte çalışmayı istediklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler