1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Fransa`nın elektrik tüketimi azaldı, ihracatı arttı

Fransa`nın elektrik tüketimi azaldı, ihracatı arttı

Enerji Günlüğü - Fransa, 2014 yılında son 12 yılın en düşük elektrik tüketimini ve en fazla elektrik ihracatını gerçekleştirdi.Fransa geçen yıl...

Fransa`nın elektrik tüketimi azaldı, ihracatı arttı

Enerji Günlüğü - Fransa, 2014 yılında son 12 yılın en düşük elektrik tüketimini ve en fazla elektrik ihracatını gerçekleştirdi.

Fransa geçen yıl yüksek sıcaklıklardan dolayı 465,3 teravat/saat enerji tüketti. Bu oran bir önceki yıla göre yüzde 6 oranında bir düşüş olurken, son 12 yılın da en düşük tüketim seviyesi oldu.

Ayrıca Fransa, 2014 yılında net 65.1 teravat saat elektrik ihraç ederek yine son 12 yılın en yüksek ihracat rakamına ulaştı.

Fransa şebeke operatörüne göre, talebin düşüş göstermesinde iklim etkisi ana etken olurken, zayıflayan ekonomi ve enerji tasarrufu uygulamaları da etkili oldu.

ELEKTRİK ÜRETİMİ DÜŞTÜ

Fransa elektrik üretimi ise % 1.8 düşüşle 540.6 teravat saat oldu. Bu düşüşe rağmen Fransa net 65.1 teravat saat ihracıyla Avrupa'nın en fazla elektrik ihraç eden ülkesi olmaya devam etti. Fransa, Almanya dışında başta İngiltere'ye olmak üzere tüm komşularına elektrik satıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler