1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Fransa`dan rüzgara 150 milyon Euro`luk yatırım

Fransa`dan rüzgara 150 milyon Euro`luk yatırım

Enerji Günlüğü - Fransa önümüzdeki yıl Haziran ayında kuracağı yüzer rüzgar santrali pilot projesi için 150 milyon Euro'luk yatırım yapacağını...

Fransa`dan rüzgara 150 milyon Euro`luk yatırım

Enerji Günlüğü - Fransa önümüzdeki yıl Haziran ayında kuracağı yüzer rüzgar santrali pilot projesi için 150 milyon Euro'luk yatırım yapacağını açıkladı.

Fransa Başbakanı Manuel Valls dün yaptığı açıklamada, Fransa'nın önümüzdeki Haziran ayı için yüzer rüzgar türbinleri pilot projesi için yatırım çağırısı yaptı. 2 MW rüzgar türbinlerini tasarimi icin 150 milyon Euro finansmanın gerekli teknolojiyi destekleyeceği düşünülüyor.

Fransa için bu hem yeni iş istihdamı yaratmak, hem detek alternatif olarak kalan açık denizlerin değerlendirilmesi anlamına geliyor.

Fransız tasarımcılar bir süredir önümüzdeki yıllarda kurulması düşünülen yüzer türbinler üzerinde çalışıyorlardı. Bunlardan biri Ideol şirketinin gelecek yaz kurmayı planladığı 2 MW'lık Gamesa türbinleri iken diğeri de Nénuphar ve EDF Energies Nouvelles'ın2017 yılında hazır etmeyi planladığı 2 MW'lık dikey eksen Vertiwind türbinleri.

Önceki ve Sonraki Haberler