1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Fransa’dan nükleere fren

Fransa’dan nükleere fren

Enerji Günlüğü - Fransa nükleer enerjinin elektrik üretimindeki payını 2025 yılına kadar % 25 azaltacak.Amerika’nın ardından Dünya nükleer enerji...

Fransa’dan nükleere fren

Enerji Günlüğü - Fransa nükleer enerjinin elektrik üretimindeki payını 2025 yılına kadar % 25 azaltacak.

Amerika’nın ardından Dünya nükleer enerji üretiminde ikinci sırada olan Fransa, 2012 seçim kampanyasında verdiği sözü tutmak için ilk somut adımını attı. Fransa Parlamentosu'nun alt kanadı, elektrik üretiminde nükleer enerjinin payının azaltılmasına dair bir tasarıyı Cuma günü kabul etti.

Kabul edilen tasarı, elektrik üretimnde nükleer enerjinin hali hazırda yüzde 75 olan payının 2025 yılına kadar yüzde 50 seviyesine indirilmesini öngörüyor.Fransa’da 56 nükleer reaktör bulunuyor.

Tasarı ayrıca, 2030 yılına kadar sera gazı salınımının yüzde 40 ve ulusal enerji tüketiminin yüzde 20 azaltılması hedeflerini de içeriyor.

2012 seçim kampanyasında Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande Fransa’nın elektrik üretimnde nükleer enerjinin payını azaltma sözü vermiş ancak o günden bu yana hiçbir somut adım atılmamıştı. Bu nedenle başta Greenpeace France olmak üzere birçok kuruluş tarafından eleştirilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler