1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Fluor ve Technip Malezya’nın devasa projesini üstlendi

Fluor ve Technip Malezya’nın devasa projesini üstlendi

Enerji Günlüğü - Fluor-Technip Konsorsiyumu Malezya’da RAPID Rafineri tesisleri projesini gerçekleştirecek.Enerji projeleri yönetimi, mühedisliği ve inşası...

Fluor ve Technip Malezya’nın devasa projesini üstlendi

Enerji Günlüğü - Fluor-Technip Konsorsiyumu Malezya’da RAPID Rafineri tesisleri projesini gerçekleştirecek.

Enerji projeleri yönetimi, mühedisliği ve inşası işlerini üstlenen Fransız Technip ve Teksas merkezli çokuluslu mühendislik ve inşaat şirketi Fluor Corporation Malezya’da PETRONAS Refinery and Petrochemical Integrated Development (RAPID) projesinin mühendislik, tedarik ve inşa yönetimini gerçekleştirmek üzere PRPC Utilities and Facilities Sdn. Bhd ile bir anlaşma imzaladı.

Anlaşmaya göre, Fluor-Technip Konsorsiyumu altyapı hizmetleri, bağlantılar ve saha dışı çalışmalardan sorumlu olacak.

Fluor’un Asya bölgesi Enerji ve Kimya çalışmaları Başkanı Ken Choudhary, “PRPC bizim takımımıza bu görevi vererek bizi onurlandırdı. RAPİD projesi Malezya ekonomisine son derece olumlu etkileyecek” dedi.

Yaklaşık 27 milyar dolar tutarındaki RAPİD projesi RAPİD ve bağlı tesisleri olan Pengerang co-generation santrali, LNG re-gasification terminali, hava ayrıştırma birimi, su tedarik projesi ve diğer bağlı tesisleri kapsıyor.

RAPID Rafinerisinin 2019 yılının başlarında çalışmalara başlaması bekleniyor. RAPID projesi hayata geçirildiğinde, günde 300 bin varil rafineri ve petrokimya kompleksi ile her yıl 7.7 milyon metrik ton çeşitli ürünün üretilecek.

Fluor-Technip Konsorsiyumu RAPID projesini geliştirme lisansını 2013 yılının Aralık ayında almıştı.

PRPC Utilities and Facilities Sdn. Bhd. Malezya ulusal petrol ve doğalgaz şirketi PETRONAS’ın bağlı ortaklığı.

Önceki ve Sonraki Haberler