1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Fas elektriğinin yarısını güneşten karşılayacak

Fas elektriğinin yarısını güneşten karşılayacak

Enerji Günlüğü - Fas, elektrik ihtiyacının yarısını karşılayacak kapasitede bir Güneş Enerji Santrali projesi başlattı.Fas’ta Noor 1 adındaki 160...

Fas elektriğinin yarısını güneşten karşılayacak

Enerji Günlüğü - Fas, elektrik ihtiyacının yarısını karşılayacak kapasitede bir Güneş Enerji Santrali projesi başlattı.

Fas’ta Noor 1 adındaki 160 MegaWatt’lık güneş enerjisi alanı için proje başlatıldı. Proje tamamlandığında Noor 1 adındaki güneş enerjisi tesislerinin yanına dört benzer boyutta elektrik tesisi daha kurulacak ve toplamda 500 MegaWatt yenilenebilir enerji sağlanacak. Elde edilecek enerji, ülke nüfusunun neredeyse yarısına yetecek kapasitede.

Noor 1’in bile tek başına 25 yıl içinde ülkenin sera gazı emisyonunu çeyrek milyon tona kadar düşürmesi bekleniyor. Her biri 8 saate kadar güneş enerjisi depolayabilen Noor 2 ve Noor 3 2017 yılında devreye girdiğinde ise Sahara bölgesinin tamamının 7/24 kesintisiz güneş enerjisine erişimi olacak.

Fas Çevre Bakanı Hakima el-Haite, “Biz petrol üreticisi değiliz. Enerjimizin yüzde 94’ünü yurtdışından fosil yakıt olarak sağlıyoruz ve ülke bütçemize bunun etkisi çok ağır oluyor.” dedi.

Fas’ın Ouarzazate şehrinde başkenti Rabat büyüklüğündeki arazinin üzerinde yer alan Noor projesi, 9 milyar dolara malolalacak.

Önceki ve Sonraki Haberler