1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Facebook veri merkezinin tüm elektriği rüzgardan

Facebook veri merkezinin tüm elektriği rüzgardan

Enerji Günlüğü - Facebook, Amerika'da yeni kuracağı veri merkezinin enerji ihtiyacını tamamen rüzgar enerjisinden karşılayacak.Facebook, Amerika'nın...

Facebook veri merkezinin tüm elektriği rüzgardan

Enerji Günlüğü - Facebook, Amerika'da yeni kuracağı veri merkezinin enerji ihtiyacını tamamen rüzgar enerjisinden karşılayacak.

Facebook, Amerika'nın Teksas eyaletinde bulunan Fort Worth’ta tamamen rüzgar enerjisiyle çalışacak yeni bir veri merkezi kuracağını açıkladı.

Facebook, Fort Worth’taki veri merkezinin yanına 17 bin dönümlük bir rüzgar çiftliği kurmak için Citi Energy, Starwood Energy ve Alterra Power ile birlikte çalışıyor.

Açıklamaya göre, önümüzdeki yıl hizmete girmesi planlanan veri merkezi için 500 milyon dolar yatırım yapılacak. Ayrıca merkezin soğutma sistemi de geliştirilen bir teknoloji ile enerji yoğun klimalardan çok dışardaki hava kullanılarak sağlanacak.

Facebook, 2018’in sonu itibarıyla veri merkezlerinin yüzde 50’sinin yenilenebilir enerjiyle faaliyet göstermesini hedefliyor. Facebook, 2015’in sonu itibarıyla veri merkezlerinin yüzde 25’inin yenilenebilir enerjiyle çalışmasını kendisine hedef olarak belirlemişti.

Facebook, uzun vadede tüm operasyonlarını yenilenebilir enerjiyle yürütmeyi planlıyor. Şirket yenilenebilir enerji konusundaki farklı seçeneklerin keşfi için Greenpeace ile birlikte hareket ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler