1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. EY Türkiye karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor

EY Türkiye karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor

Enerji Günlüğü - EY Türkiye, karbon ayak izini en aza indirmek için ofis enerji tüketimini ve iş seyahatlerinden kaynaklanan karbondioksit üretimini düşürmeyi...

EY Türkiye karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor

Enerji Günlüğü - EY Türkiye, karbon ayak izini en aza indirmek için ofis enerji tüketimini ve iş seyahatlerinden kaynaklanan karbondioksit üretimini düşürmeyi hedefliyor.

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY Türkiye’nin ilk defa hazırladığı 2014 yılı Sürdürülebilirlik Raporu'na göre, karbon ayak izini en aza indirmek konusu üzerinde titizlikle duran EY Türkiye, bunun için ofis enerji tüketimini ve iş seyahatlerinden kaynaklanan karbondioksit üretimini yıldan yıla en aza indirme hedefiyle çalışıyor.

Sürdürülebilirlik Raporu’nun hazırlanması sürecinde öncelikle Sera Gazı Protokolü uyarınca tüm ofislerine ve iş seyahatlerine ait karbon ayak izini hesaplayan EY Türkiye, her geçen yıl çevresel ayak izini azaltmayı ve bu alandaki performansını iyileştirmeyi hedefliyor.

EY Türkiye, gelecek dönemlerde sera gazı emisyonlarını düşürme hedeflerini belirleyerek bu hedeflerle ilgili paydaşlarla iletişim içerisinde olmak üzere iç sürdürülebilirlik stratejisi ve girişimlerinden sorumlu bir Sürdürülebilirlik Komitesini de hayata geçirdi.

Rapor, şirketin sosyal, ekonomik ve çevresel değerlere yönelik sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarını ortaya koyuyor. EY Türkiye’nin İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Hizmetleri, organizasyonların sürdürülebilirlik stratejisi geliştirmelerine ve bu alandaki performanslarını iyileştirmelerine yardımcı oluyor.

EY Türkiye uzmanları, müşterilerine enerji tüketimini azaltmaları, karbon salınımını en aza indirmeleri ve şirket itibarlarını yükseltmeleri konusunda tavsiyelerde bulunuyor.

%51’i kadın, % 49’u erkeklerden oluşan 1043 EY Türkiye çalışanı, bir yılık süre içinde, sürdürülebilirlik konularının da önemli yer tuttuğu toplam 33.714 saatlik eğitim aldı. Rapor, EY’nin istihdam politikasının ana ilkelerinden biri olan yeteneğin değerlendirilmesinde en üst düzeyde çeşitliliği sağlamak hedefini ve bu hedefe ulaşma yolunda yapılan çalışmaları ortaya koyuyor.

Ekonomik istikrar ve gelişimin korunmasına katkıda bulunmayı topluma katkıda bulunmanın yollarından biri olarak gören EY, geçen 15 yıl içinde Dünya Ekonomik Forumu’nu stratejik ortak olarak destekledi, ekonomik kalkınmayı şekillendirme yolunda bilgi ve deneyimlerini dünyanın en etkili iş liderleri, politikacıları ve akademisyenleri ile paylaştı.

İŞ DÜNYASINDA KADIN LİDERLERE DESTEK

EY Türkiye Sürdürülebilirlik Raporu, iş dünyasında kadınların liderliğinin organizasyonların performansını yükselttiğini ve geleceğin küresel çaptaki sorunlarının çözümünde önemli katkı sağladığını vurguluyor. EY Türkiye Sürdürülebilirlik Raporu, ülkelerin refah seviyesinin artmasında ve şirketlerin sürdürülebilir başarıyı yakalamalarında kadın liderlerin rolüne işaret ediyor ve EY Türkiye bünyesinde kadın liderlerin sayısının artmasının şirketin başarısında büyük bir rol oynadığını ortaya koyuyor. 2014 EY Sürdürülebilirlik raporunda iş hayatında Kadın’ın rolü ve Kadın liderlere ilişkin olarak desteklediği programlara ilişkin bilgilere yer veriliyor.

EY Türkiye’nin ilk Sürdürülebilirlik Raporu, Global Reporting Initiative (GRI) G4 rehberine uygun olarak hazırlandı. Rapor, GRI tarafından öncelikli göstergelerin beyanı (Materiality Disclosures) uygunluk onayına da sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler