1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. ETD`nin yeni başkanı Cem Aşık

ETD`nin yeni başkanı Cem Aşık

Enerji Günlüğü - Enerji Ticareti Derneği (ETD) Başkanlığı'na, oybirliğiyle Sanko Enerji Genel Müdürü Cem Aşık getirildi.Enerji Ticareti Derneği 2014...

ETD`nin yeni başkanı Cem Aşık

Enerji Günlüğü - Enerji Ticareti Derneği (ETD) Başkanlığı'na, oybirliğiyle Sanko Enerji Genel Müdürü Cem Aşık getirildi.

Enerji Ticareti Derneği 2014 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Seçimli Genel Kurul sonrası oluşan Yeni Yönetim Kurulu ilk toplantısında görev dağılımı yaptı. ETD Yönetim Kurulu Başkanlığına oybirliğiyle Sanko Enerji Genel Müdürü Cem AŞIK getirildi. Genel Kurul öncesinde ETD Başkanlığı'nı Turcas'tan Batu Aksoy yürütüyordu. 

ETD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Aşık yaptığı açıklamada, enerji sektörünün seçkin kuruluşlarından oluşan üyelerinden aldığı güçle, kuruluşundan bu yana pazarın gelişmesinde öcü bir rol oynadığını vurguladı. ETD'nin ticaretinin adil ve serbest rekabet koşullarında yapılabilmesi, piyasa fiyat ve bilgilerinin şeffaf, öngörülebilir ve ulaşılabilir olması, enerji piyasasının Türkiye'nin büyümesine katkıda bulunabilecek şekilde kurgulanması ve işletilmesine yönelik çalışmalar yaptığını belirtti. 

Cem Aşık, "Yeni Yönetim Kurulu da aynı amaçlar doğrultusunda gerek bünyesinde oluşturulmuş Çalışma Grupları aracılığıyla gerekse ETD Başkanlığı olarak enerji ticareti piyasasının tüm katılımcıları ve ilgili tüm Devlet Kurum ve Kuruluşları'nın yanı sıra uluslararası kuruluşlar ile de ortak çalışmalar yürütmeye devam edecektir" dedi.

YENİ ETD YÖNETİM KURULU'NUN TAM LİSTESİ

1 – AKENERJİ ELEKTRİK EN. İTH. İHR. TOP. TİC. AŞ : A. Ümit DANIŞMAN / Selim GÜVEN

2 – ENERJİSA ELEKTRİK EN. TOPTAN SATIŞ AŞ.: Benedikt MESSNER / Isak De ESKINAZIS

3 – GATES ENERJİ TİCARET AŞ.: M. Arif ÖZOZAN / Mustafa KARAHAN

4 – LİMAK ENERJİ TİC. A.Ş.: Birol ERGÜVEN / M. Jerfi ÖNAL

5 – OMV ENERJİ TİCARET AŞ.: Burak ÜÇÖZ / Serkan HOTOĞLU

6 – RWE TURKEY HOLDİNG A.Ş.: Markus ENKE / İnanç BİLİMGUT

7 – SANKO ENERJİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. : M. Cem AŞIK / İhsan AKYOL

8 – STATKRAFT ELEKTRİK EN. TOPTAN SATIŞ LTD. ŞTİ.: A. Servet AKGÜN / Kasım TUĞMANER

9 – TURCAS ELEKTRİK TOPTAN SATIŞ A.Ş.: Arkın AKBAY

Önceki ve Sonraki Haberler