1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Eskişehir`e 3 MW`lık GES kurulacak

Eskişehir`e 3 MW`lık GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Keskin Elektrik tarafından Eskişehir'e 3 MW kurulu gücünde Güneş Enerjisi Santrali kurulacak.Keskin Güneş Elektrik Enerji Üretim A.Ş....

Eskişehir`e 3 MW`lık GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Keskin Elektrik tarafından Eskişehir'e 3 MW kurulu gücünde Güneş Enerjisi Santrali kurulacak.

Keskin Güneş Elektrik Enerji Üretim A.Ş. tarafından Eskişehir ili, Tepebaşı ilçesi, Keskin Mahallesi, Çitlerardı Mevkiinde yer alan 53.147,15 m2‟lik arazi üzerinde 3 MW kurulu gücünde Güneş Enerjisi Santrali kurulması planlanıyor.

Proje kapsamında, toplam gücü 0.99 MWe olan, 3 adet lisanssız elektrik üretim tesisi kurulacak. Tesislerin toplam proje bedeli 7.050.000 TL olarak hesaplanıyor.

Her bir tesisten yaklaşık 533,33 MWh olmak üzere yılda toplam yaklaşık 1.600 MWh elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Eskişehir Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler