1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Esendal ve Visera HES`leri Metek işletecek

Esendal ve Visera HES`leri Metek işletecek

Enerji Günlüğü - Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) Esendal ve Işıklar (Visera) HES'lerin işletme haklarının Metek Hidro Enerji'ye devredilmesi kararını...

Esendal ve Visera HES`leri Metek işletecek

Enerji Günlüğü - Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) Esendal ve Işıklar (Visera) HES'lerin işletme haklarının Metek Hidro Enerji'ye devredilmesi kararını onayladı.

Esendal ve Işıklar (Visera) hidroelektrik santrallerinin, yapılan ihalede en yüksek teklifleri sunan Metek, Demars ve Timerk şirketlerine devrine onay çıktı. Kurul, 21 Mayıs 2014tarihinde yapılan İhaleler sonucunda İhale Komisyonu tarafından alınan konuya ilişkin kararı onayladı.

Buna göre Elektrik Üretim AŞ'ye ait Esendal ve Işıklar (Visera) hidroelektrik santralleri işletme hakkının ihalede 1 milyon 850 bin dolarla en yüksek teklifi veren Metek Hidro Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'ye devredilecek.

Metek AŞ'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatı İdare lehine irat kaydedilecek.

Bu durumda söz konusu HES'lerin işletme hakkı, 1 milyon 800 bin dolarla ikinci en yüksek teklifi veren Demars İnşaat Turizm TicaretLtd. Şti.ye devredilecek. Demars'ın da devir sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatı İdare lehine irat kaydedilecek. Bu kez söz konusu santrallerin işletme hakkını devralma hakkı, 1 milyon 700 bin dolarla üçüncü teklifi veren Timerk Enerji İletim Üretim Dağıtım Elektrik Madencilik Makina ve Tesisat Malzemeleri Ticaret ve Pazarlama Ltd. Şti'ne geçecek. Timerk de sözleşmeyi imzalamaktan imtina eder veya diğer yükümlülüklerini yerine getirmezse teminatı İdare lehine irat kaydedilecek ve ihale iptal edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler