1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Erzincan`a 198 MW`lık Kemah I - II HES kurulacak

Erzincan`a 198 MW`lık Kemah I - II HES kurulacak

Enerji günlüğü – AK-EL Kemah Elektrik, Erzincan'da 198 MW'lık Kemah I - II HES kurmayı planlıyor.AK-EL Kemah Elektrik Üretim A.Ş. tarafından, Erzincan...

Erzincan`a 198 MW`lık Kemah I - II HES kurulacak

Enerji günlüğü – AK-EL Kemah Elektrik, Erzincan'da 198 MW'lık Kemah I - II HES kurmayı planlıyor.

AK-EL Kemah Elektrik Üretim A.Ş. tarafından, Erzincan İli, Merkez İlçesi ve Kemah İlçesi’nde Fırat Nehri’nin kollarından olan Karasu Nehri üzerinde Kemah Barajı ve HES I-II Projesi’nin (197,9 MWe-202,15 MWm) gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Proje bedeli 425,768,403 Dolar olarak belirlenen Kemah HES-I ve Kemah HES-II ile yılda toplam 547,5 GWsaat enerji üretilmesi ve üretilen elektriğin enterkonnekte sisteme154 kV şalt sahası üzerinden 53 km 154 kV, 2 x 1272 MCM’lik Bağıştaş Havza TM’ye bağlanması planlanıyor.

PROJEYE ÇED OLUMLU KARARI VERİLDİ

2008 yılında çalışmalarına başlanan ve en son 13.02.2014 tarihinde ÇED Olumlu Kararı alınan ancak daha sonra Sivas İdare Mahkemesi tarafından yürütmesi durdurulan proje eksiklik ve yetersizlikler giderilecek şekilde yeniden hazırlandı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü yenilenen proje ile ilgili “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verildiğini duyurdu.

Açıklamaya göre, kararın halka duyurulması ve söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması ve ÇED Yönetmeliği gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığımıza, projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de ERZİNCAN Valiliklerine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) iletilmesi gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler