1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Erdoğan: Saldırıların en önemli nedeni enerji

Erdoğan: Saldırıların en önemli nedeni enerji

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son yıllarda Türkiye'ye yönelik tüm saldırıların, tüm sıkıntıların gerisindeki en önemli...

Erdoğan: Saldırıların en önemli nedeni enerji

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son yıllarda Türkiye'ye yönelik tüm saldırıların, tüm sıkıntıların gerisindeki en önemli unsurlarından birinin enerji olduğunu söyledi.

Enerji Uzmanları Derneği tarafından Jw Marriott Otel'de düzenlenen Enerji Piyasaları Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enerji kaynaklarının güvenli, istikrarlı ve ekonomik olarak geçişini sağlamanınen az bu kaynaklara sahip olmak kadar stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, son yıllarda Türkiye'ye yönelik tüm saldırıların, tüm sıkıntıların gerisindeki en önemli unsurlarından birinin enerji olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Ülkemizin son yıllarda maruz kaldığı tüm saldırıların tüm sıkıntıların gerisindeki en önemli unsurlarından birisi enerjidir. Enerji bakanımızın telefon görüşmelerinin dinlenmesi ve bunların bir yerlere servis edilmesi boşuna değil. Bunun üzerinde durmamız gerekir. Türkiye'nin enerji politikalarıyla ilgili detayları içeren görüşmelerin dinlenip medya aracılığıyla cümle aleme servis edilmesi habercilik çabası olarak değerlendirilebilecek bir konu değildir." diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN BÜYÜK ENERJİ PROJELERİ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ

Türkiye'nin TANAP gibi, Kuzey Irak petrollerinin Ceyhan'dan dünyaya satışı, Akkuyu ve Sinop nükleer santrali gibi enerji projelerinin kimleri, ne için rahatsız ettiğini gayet iyi bildiklerini kaydeden Erdoğan, "Hatta çözüm sürecine yönelik provokasyonların bir kısmının da gerisinde benzer dertlerin olduğunu çok açık net görüyoruz. Hiç kimse kusura bakmasın açık ve net söylüyorum. Türkiye ekonomide ve demokraside gelişmeye, büyümeye 2023 hedefleri doğrultusunda adım adım ilerlemeye devam edecektir. Bizim 77 milyon insanımıza sözümüz var. Daha da ötesi bizim Balkanlardan Afrika'ya kadar geniş coğrafyada yaşayan, umutlarını hayallerini gönüllerini bize bağlamış yüz milyonlarca kardeşimize sorumluluklarımız var. Türkiye'nin 3-5 milyar dolarlık finans manipülasyonu ile kurgulanmış siyasi krizlerle 3-5 bomba patlamasıyla rayından çıkartıldığı istikameti değiştirildiği günler geride kaldı. O eski Türkiye idi." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler