1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPİAŞ`ta sermaye tutarının yatırılmasında son bir gün

EPİAŞ`ta sermaye tutarının yatırılmasında son bir gün

Enerji Günlüğü - EPİAŞ'ta pay sahibi şirketlerin ödeyecekleri sermaye tutarları için son ödeme tarihi yarın doluyor.Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun...

EPİAŞ`ta sermaye tutarının yatırılmasında son bir gün

Enerji Günlüğü - EPİAŞ'ta pay sahibi şirketlerin ödeyecekleri sermaye tutarları için son ödeme tarihi yarın doluyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) internet sitesinden bir açıklama yaparak, EPİAŞ'ta pay sahibi şirketlerin ödeyecekleri sermaye tutarlarının Halkbank'ın ilgili hesabına yatırmaları için son günün 18 Aralık olduğunu bildirildi.

EPİAŞ'ta C grubu pay sahibi olmaya hak kazanan tüzel kişilerin pay adet ve sermaye tutarlarıEPDK tarafından 18 Kasım'da belirlenmişti.Buna göre 109 lisanlı tüzel kişi pay sahibi olmuştu. Sahip olunabilecek minimum pay adedi 50 bin, maksimum pay adedi de 412 bin 408 olarak tespit edilmişti.

Elektrik Piyasası Kanununun Piyasa İşletim Faaliyeti ve EPİAŞ'ın Kuruluşu başlıklı 11'inci maddesinin 2'nci fıkrası hükmü uyarınca EPİAŞ Esas Sözleşmesi ve EPİAŞ Teşkilat Yapısı ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik hazırlanmıştı.

Esas sözleşme uyarınca şirketin sermayesi 61 milyon 572 bin 770 lira, şirketin sermayesi her biri 1 lira itibari değerde 61 milyon 572 bin 770 paya bölünmüştü. Sermayeyi temsil eden bu paylar (A), (B) ve (C) Grup paylara bölünmüştü.

Önceki ve Sonraki Haberler