1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPİAŞ şeffaf olacak

EPİAŞ şeffaf olacak

Enerji Günlüğü -EPİAŞ, Şeffaflık Platformu adı altında bir merkezi veri ve analiz platformu işletecek.Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun Resmi Gazete'de...

EPİAŞ şeffaf olacak

Enerji Günlüğü -EPİAŞ, Şeffaflık Platformu adı altında bir merkezi veri ve analiz platformu işletecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun Resmi Gazete'de yayımladığı 11/06/2015 tarihli kararına göre,EPİAŞ işlettiği veya mali uzlaştırmasını gerçekleştirdiği piyasalarda piyasa katılımcılarının, piyasa faaliyetlerini fırsat eşitliği çerçevesinde yürütebilmesi, piyasa katılımcıları arasındaki bilgi asimetrisinin önlenmesi, yürüttükleri faaliyetlerde ve organize toptan elektrik piyasalarında yaptıkları alış verişlerde doğru kararlar verebilmek için ihtiyaç duydukları bilgilere erişebilmesini temin etmek üzere Şeffaflık Platformu adı altında bir merkezi veri ve analiz platformu işletmekle yükümlü olacak.

EPİAŞ söz konusu şeffaflık platformunda yayımlanacak veri ve analizleri belirlemek ve güncellemek üzere her yıl Ekim ayı içerisinde bir çalıştay düzenleyecek. Söz konusu çalıştaya sektör derneklerinin ve Kurumun temsilcilerinin yanı sıra talep eden ve çalıştay koşullarını yerine getiren piyasa katılımcıları ile gözlemcilerin de katılmasını sağlayacak. Çalıştayda yayınlanmak üzere belirlenen veri ve analizler Kuruma sunulacak ve Kurulca onaylanmasını takiben Şeffaflık Platformuna eklenecek.

EPİAŞ ayrıca, çalıştay sürecinden bağımsız olarak Kurum tarafından belirlenen raporları şeffaflık platformunda yayımlamakla yükümlü olacak.

VERİLERİN TEMİNİ VE YAYIMI

Veriler, EPİAŞ tarafından verilere sahip kuruluşlardan bu mevzuat dayanak gösterilerek istenilecek.EPİAŞ şeffaflık platformunda yayınlayacağı analizlere esas teşkil edecek, ancak ham hali ile ticari sır niteliği taşıyan verileri korumak üzere gerekli önlemleri alacak.

Bu prosedürler 1/7/2015 tarihinde yürürlüğe girecek.

Önceki ve Sonraki Haberler