1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK`dan Murat Yalçıntaş`a elektrikte faaliyet yasağı

EPDK`dan Murat Yalçıntaş`a elektrikte faaliyet yasağı

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 7'si HES, 2'si RES olmak üzere 9 elektrik üretim lisansını daha iptal etti, yatırımcıların...

EPDK`dan Murat Yalçıntaş`a elektrikte faaliyet yasağı

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 7'si HES, 2'si RES olmak üzere 9 elektrik üretim lisansını daha iptal etti, yatırımcıların 11.2 milyon liralık teminatı yandı. Aralarında eski İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile ortağı Ali Gür'ün de bulunduğu en az 26 kişiye 3yıllığına elektrik lisansı başvuru yasağı geldi.

EPDK'nın, tanınan süre içerisinde tesisi kurulmamış elektrik üretim lisanslarına ilişkin iptal işlemleri devam ediyor. Önceki hafta 16 elektrik üretim lisansını iptal eden (30.8 milyon liralık teminat yanmıştı) Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, 21 Ağustos 2014 tarihli toplantısında önündeki dosyalardan bir bölümünü daha inceleyip karara bağladı. Kurul, 7 hidroelektrik santrali (HES) üretim lisansı ile 2 rüzgar enerji santrali (RES) lisansını iptal etti.

EN ÇOK İLERLEME YÜZDE 16.4'

Lisansı iptal edilen elektrik üretim projelerinde inşaatların ilerleme oranı önceki iptallerde olduğu gibi yine düşük. Lisansı iptal edilen projelerin fiili gerçekleşme oranı ise yüzde 0.14 ile yüzde 16.4 arasında değişiyor.

11 MİLYON LİRALIK TEMİNAT YANDI

İptal edilen 7 HES lisansının toplam kurulu gücü 72 MW, 2 RES'in toplam kurumu gücü ise 71 MW olarak kaydedildi. İptal edilen lisanslar nedeniyle proje sahiplerinin 11 milyon 176 bin 480 liralık teminatı yandı.

EN AZ 26 KİŞİ YASAKLI DURUMA DÜŞTÜ

9 üretim lisansının iptaliyle birlikte 26 gerçek kişi, elektrik piyasasında yasaklı duruma düşmüş oldu. Aralarında Murat Yalçıntaş ve Ali Gür'ün de bulunduğu kişiler ile bu kişilerin kuracakları ya da ortak olacakları şirketler üç yıl süresince yeni elektrik üretim lisansı başvurusunda bulunamayacak. mehmet kara özel haber Son kararla birlikte yasaklı duruma düşen gerçek kişiler bunlarla sınırlı değil. Çünkü lisansı iptal edilen şirketlerin ortakları arasında gerçek kişilerin yanı sıra şirketler de bulunuyor. Bu şirketlerin ortakları da zincirleme olarak bu yasaklamadan etkilencek.

İŞTE ELEKTRİK PİYASASINDA FAALİYET YASAĞI KOYULAN KİŞİLER

Mehmet Murat İman, Hasan Şenkaya, Sedat Doğan, Eyüp Cömert, Fatma Yılmaz, Neriman Kaptan, Osman Yalçın, Orhan Bayram Çelikkan, Aret Melkon Parunakyan, Kazım Güntaş, Erdinç Tufanoğlu, (http://enerjigunlugu.net özel) Taner Ragıp Tufanoğlu, Ali Gür, Murat Yalçıntaş, Ferhat Melik, Mehmet Fevzi Melik, Aygün Karakaş, Sultan Hızıroğlu, Emin Nazım Usluel, Ali Kartal Usluel, Kadir Kağan Usluel, Kadir Nail Usluel, Yusuf Çelik, Lütfiye Özgen, Abdülkerim Murat Atik, Nesih İlci.

Mehmet KARA


EPDK BAŞKANI YILMAZ: LİSANS İPTALLERİNDE AYRIMCILIK YAPILMIYOR!

DAHA ÖNCE 16 LİSANSIN İPTALİYLE YATIRIMCILARIN 30.8 MİLYON LİRALIK TEMİNATI YANMIŞTI

Önceki ve Sonraki Haberler