1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK`dan İsrail`e jet yakıtı satışına yalanlama

EPDK`dan İsrail`e jet yakıtı satışına yalanlama

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), "EPDK İsrail'le Akaryakıt Ticaretini Doğruladı" başlığıyla medyada yer alan haberi yalanladı.EPDK,...

EPDK`dan İsrail`e jet yakıtı satışına yalanlama

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), "EPDK İsrail'le Akaryakıt Ticaretini Doğruladı" başlığıyla medyada yer alan haberi yalanladı.

EPDK, bugün bir gazetede "EPDK İsrail’le Akaryakıt Ticaretini Doğruladı" başlığıyla bir haber yayınlanması üzerine bir açıklama yayınladı.

Söz konusu haberin "kamuoyunu yanıltmaya yönelik" olduğunu vurgulayan EPDK açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Akaryakıt piyasası dünyada en ticari piyasa olma özelliği taşımaktadır. 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu ile Türkiye akaryakıt sektöründe tamamen serbest piyasa koşullarına geçilmiştir. Bu kapsamda ülkemizde yasal koşullarını sağlamak kaydıyla akaryakıt ürünlerinin ithalatı ve ihracatı serbest bırakılmıştır.

"ÖZEL SEKTÖR SERBEST PİYASADAN ALDI"

Kamuoyuna açık olan EPDK Petrol Piyasası 2013 yılı raporunda görüleceği üzere Türkiye’de geçen yıl toplam 29,3 milyon ton akaryakıt piyasaya sunulmuş, bu rakamın 1 milyon 371 bin tonluk kısmı serbest piyasa koşulları kapsamında tamamen özel şirketler tarafından 'motorin' ağırlıklı olmak üzere İsrail'den ithal edilmiştir.

"TAMAMEN KURGU VE İDDİA"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız, son günlerde birkaç kez konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin İsrail'e bir petrol sevkiyatı gerçekleşmediğini belirtmiştir.

Bu kapsamda haberde iddia edilen (Türkiye aracılığıyla İsrail'e satılan Kuzey Irak ham petrolüne karşılık, Türkiye'nin İsrail'den akaryakıt ithal ettiği) kurgusu ve iddiaları tamamen gerçek dışıdır.

"EPDK VERİLERİ ÇARPITILDI"

Kardeş ülkemiz Filistin'in büyük acılar yaşadığı bugünlerde, EPDK Sektör Raporu'nda yer alan verilerin çarpıtılarak bu tarz kasıtlı haberlere konu edilmesi ve bir kesim tarafından kendi niyetlerine alet edilmeye çalışılması büyük bir art niyet taşımaktadır."

BAKAN TANER YILDIZ: İSRAİL'E JET YAKITI SATTIĞIMIZ KÜLLİYET YALAN!

Önceki ve Sonraki Haberler