1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Entegre enerji verimliliği!

Entegre enerji verimliliği!

Enerji Günlüğü - Yıldız Entegre, Kocaeli MDF tesisini modernize ederek hem daha az gaz tüketecek hem de kendi elektriğinin bir kısmını üretecek.Yıldızlar...

Entegre enerji verimliliği!

Enerji Günlüğü - Yıldız Entegre, Kocaeli MDF tesisini modernize ederek hem daha az gaz tüketecek hem de kendi elektriğinin bir kısmını üretecek.

Yıldızlar Yatırım Holding'in lokomotif şirketi Yıldız Entegre, TEB-AFD’den (Fransız Kalkınma Ajansı) enerji verimliliği kredisi aldı. 1.5 milyon Euro tutarındaki kredi, Yıldız Entegre’nin Kocaeli MDF tesisinde bu yıl içinde gerçekleştirilmesi planlanan Kurutma-1 ve 2 hattı modernizasyon projelerinde kullanılacak.

KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK

MDF2 tesisinde yer alan kurutma hattı, buhar ve doğalgaz ısısı ile çalışıyor. Krediye hak kazanan modernizasyon projesi ile mevcut durumdaki atıl türbinin değerlendirilmesi hedefleniyor. Bu sayede, fabrika kendi elektriğinin bir kısmını üreterek, enerji tüketimini azaltmış olacak. Aynı zamanda, türbin ısısının sürece dahil edilmesi ile önemli bir doğalgaz tasarrufu da sağlanacak. MDF1 ve MDF2 tesislerinde uygulanacak “motorda verimlilik” ve “kurutma fanı hız kontrolü” projeleriyle de önemli bir enerji verimliliği sağlanması hedefleniyor.

YATIRIM 1.5 YILDA GERİ DÖNECEK

Yıldızlar Yatırım Holding İcra Kurulu Başkanı Hakkı Yıldız, "Amacımız MDF2 tesisimizde hiç doğalgaz kullanmadan üretim yapmak. Uygulayacağımız bu verimlilik projeleri ile 1.5 milyon Euro’ya ulaşan verimlilik yatırımlarımızın, 15 ay içinde ülke ekonomisine geri dönüşümünü sağlamayı hedefliyoruz” yorumlarını yapıyor.

ÖNCESİNDE DE 7.9 MİLYON EURO YATIRIM YAPILMIŞTI

Yıldızlar Yatırım Holding, Sürdürülebilir Verimlilik Hareketi" kapsamında gerçekleştirdiği verimlilik artırıcı projeler için 2012 yılında da TED-AFD’den toplamda 7.9 milyon euroluk enerji verimliliği kredisi almıştı. 4.9 milyon Euro tutarındaki kredi Mersin Fabrikası için; 3 milyon euro tutarındaki kredi ise Manisa Fabrikası için kullanılmıştı.

Sürdürülebilir Kalkınma Derneği'nin de üyesi olan holding, "Sürdürülebilir Verimlilik" başlığı altında gerçekleştirdiği bu çalışmalarla enerji kaynaklarının akılcı ve efektif kullanımına katkı sağlamayı ve üretim maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler