1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Eni, Nijerya`dan çıkmayı planlıyor

Eni, Nijerya`dan çıkmayı planlıyor

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, Nijerya'daki karasal petrol varlıklarını satmayı planlıyor.İtalya'nın en büyük petrol şirketi Eni SpA...

Eni, Nijerya`dan çıkmayı planlıyor

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, Nijerya'daki karasal petrol varlıklarını satmayı planlıyor.

İtalya'nın en büyük petrol şirketi Eni SpA Nijerya'daki karasal petrol varlıklarını2 - 5 milyar ABD doları arasında bir fiyata satmayı planlıyor.

Satış planının Nijerya kara topraklarında bulunan varlıklarının bir kısmını ya da tamamını kapsayabileceği, satış işleminin de düşen petrol fiyatları nedeniyle daha az önemi olan işlerin ayıklanması olduğu ifade edildi.

Eni SpA CEO'su Claduio Descalzi, 2015-2018 yılları arasında toplam 8,8 milyar ABD doları tutarında varlık satışı yapmayı öngördüklerini ifade etti.

BÖLGE GÜVEN SORUNU YAŞIYOR

Nijerya Afrika'nın petrol açısından en zengin ülkesi olması ve günde yaklaşık 2 milyon varil petrol üretimi kapasitesine sahip olmasına rağmen Nijer Delta'sında yaşanan şiddet, hırsızlık ve güvensizlik ortamı nedeniyle Shell, Chevron gibi büyük şirketler burada bulunan varlıklarını satma yoluna gidiyorlar.

Eni Temmuz ayında Nijerya'da petrol boru hattına yapılan saldırı sonrası hattı tamir etmekte olan 12 kişinin öldüğünü, üç kişinin de yaralandığını bildirmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler