1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa elektrikte 3.7 GW`ye koşuyor

Enerjisa elektrikte 3.7 GW`ye koşuyor

Enerji Günlüğü - Enerjisa, elektrik üretimindeki kurulu gücünü 1200 MW ilave güçle 2016'da 3700 MW'ye çıkaracak.Enerjisa CEO'su Yetik Kadri Mert, Enerjisa'nın...

Enerjisa elektrikte 3.7 GW`ye koşuyor

Enerji Günlüğü - Enerjisa, elektrik üretimindeki kurulu gücünü 1200 MW ilave güçle 2016'da 3700 MW'ye çıkaracak.

Enerjisa CEO'su Yetik Kadri Mert, Enerjisa'nın yeni marka kimliği ve yeni söylemini tanıttığı toplantıda yaptığı konuşmada, 20 yıllık enerji yolculuğunda çok önemli adımlar attıklarını kaydetti.

Yetik Mert "1996 yılında bir otoprodüktör şirket olarak başladığımız bu yolda bugün Türkiye'nin enerjisi olduk diyoruz. Elbette bu arkada çok büyük bir güç gerektiriyor. Biz gücümüzü Sabancı Holding'ten, dünyanın en büyük enerji şirketlerinden ortağımızE.ON'dan, Türkiye'nin dört bir yanında çalışan deneyimli ve son derece donanımlı binlerce çalışanımızdan, 20 yıllık uzmanlığımızdan ve en önemlisi de müşterilerimizden ve halkımızdan alıyoruz" dedi.

1200 MW İLAVE GÜÇ GELİYOR

Ülkenin dört bir yanında hidroelektrik, rüzgar, doğalgaz, linyit santralleriyle üretim yaptıklarını kaydeden Yetik Mert şöyle dedi:

"Yüzde 55'i yenilenebilire dayalı 2500 MW'lik kurulu güç ile Türkiye'nin en büyük özel sektör elektrik üreticisiyiz. 143 MW'lik en büyük rüzgar santralini Balıkesir'de, en verimli doğalgaz santralini Bandırma'da açtık. Birkaç ay içinde Avrupa'nın en verimli doğaglaz santrali olan Bandırma 2'yi açacağız. Önümüzdeki yıl 1200 MW yeni kapasite ilave ederek, 3700 MW kurulu güce ulaşacak, gücümüze güç katacağız."

KESİNTİLERİ SIFIRA YAKINSAMAK

Halen İstanbul Anadolu Yakası, Toroslar ve Başkent Elektrik Dağıtım bölgelerindeki 14 ilde, 20 milyon nüfusu elektrik enerjisiyle buluşturduklarını hatırlatan Yetik Mert, "2008'deki ilk dağıtım özelleştirmesinde Başkent Elektriği alarak yolculuğumuza başladık. 2013'te AYEDAŞ ve Toroslar EDAŞ'ı katarak 14 il ve 20 milyon insana ulaştık. Şebeklerimizi iyileştirmek için akıllı şebeke yatırımlarımızda hedefimiz, hizmet kalitesini gelişmiş ülke standartlarına getirmek. Başkent EDAŞ'a 1 milyar TL'nin üzerinde yatırım yaptık. Arızaların sayılarını ve sürelerini çok azaltmayı başardık. Daha yolumuz var. Ama bu yolda çok emin adımlarla ilerliyoruz" diye konuştu.

Mehmet KARA

SABANCI ENERJİDE 'GÜNEŞ'İ SEÇTİ

...

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler