1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa Dünya Enerji Konseyi`ne üye oldu

Enerjisa Dünya Enerji Konseyi`ne üye oldu

Enerji Günlüğü - Dünya Enerji Konseyi, Enerjisa'yı en yeni üyesi olarak Küresel Ortaklık Programı'na kabul etti.Türkiye'nin lider enerji firmalarından...

Enerjisa Dünya Enerji Konseyi`ne üye oldu

Enerji Günlüğü - Dünya Enerji Konseyi, Enerjisa'yı en yeni üyesi olarak Küresel Ortaklık Programı'na kabul etti.

Türkiye'nin lider enerji firmalarından biri olan Enerjisa, elektrik üretimi, dağıtımı, toptan perakende satışı alanlarında faaliyet gösteriyor. Şirketin yüzde 50'si Sabancı Holding'e, diğer yüzde 50'si ise dünyanın en büyük enerji ve gaz yatırımları şirketi olan E.ON'a ait.

Dünya Enerji Konseyi'nin Küresel Ortaklar Birliği'ne katılan Enerjisa, küresel enerji politikaları ve sürdürülebilir enerji sistemlerinin geliştirilmesine yönelik stratejilere katkıda bulunacak.

Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Hakman bu önemli katılım için şunları söyledi, “Dünya Enerji Konseyi'nin (DEK) küresel ağına katılmaktan onur duyuyoruz. Dünyanın en büyük küresel enerji liderleri ağı olan DEK, kendisini sürdürülebilir enerji sistemlerine adamış bir kuruluş. DEK, geniş üye portföyüne sahip bir kuruluş ve sektördeki öncü organizasyonlarla arasında güçlü bağlar bulunuyor. DEK'in küresel ortağı olmamız bize dünyanın dört bir yanındaki endüstri liderleri ve uzmanlarıyla ilişkiler kurmamız konusunda olağanüstü fırsatlar sağlayacak. Bu aynı zamanda büyüme planlarımıza da olumlu katkılar sunacak. Daha eşit, güvenli ve sürdürülebilir bir enerji geleceği için DEK'in liderler programına katkıda bulunmak için sabırsızlanıyoruz.”

Selahattin Hakman Güney Kore'de 13-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Enerji Kongresi programında 2. gün konuşmacı olarak yer alacak. Hakman konuşmasında, bölgesel enerji dinamikleri ve Türkiye'nin bölgesinde bir enerji otoyoluna dönüşmesindeki artan rolünü açıklayacak. 

Dünya Enerji Konseyi'nin Genel Sekreteri, Dr. Christoph Frei ise, “Enerjisa'nın en son küresel ortağımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Küresel ortaklarımız enerji sektöründeki en yenilikçi  ve en ileri görüşlü şirketler arasında yer alıyor” değerlendirmesini yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da, Dünya Enerji Kongresi'ne diğer 40 ülkenin devlet bakanları ile birlikte konuşmacı olarak katılacak. Taner Yıldız DEK'in 2012'nin Nisan ayında İstanbul'da düzenlenen Dünya Enerji Liderleri Zirvesi'nin ev sahipliğini yapmıştı.

Dr. Christph Frei ayrıca, Enerjisa'nın Türkiye'den ilk küresel ortağı olduğunu sözlerine ekleyerek, “Bu gelişmenin Türkiye ile aramızda verimli bir işbirlik sürecinin başlangıcı olmasını ve 2016 yılında İstanbul'da düzenlenecek Dünya Enerji Kongresi'nin bir ön hazırlığı olmasını umuyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler