1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjide Ateşeler dönemi başlayacak

Enerjide Ateşeler dönemi başlayacak

Enerji Günlüğü – Enerji Bakanlığı, petrol, doğalgaz ve nükleer enerjideki son gelişmelerden anında haberdar olmak için 2015’ten itibaren ‘Enerji...

Enerjide Ateşeler dönemi başlayacak

Enerji Günlüğü – Enerji Bakanlığı, petrol, doğalgaz ve nükleer enerjideki son gelişmelerden anında haberdar olmak için 2015’ten itibaren ‘Enerji Ateşeleri’ görevlendirecek.

Akşam Gazetesi’nin haberine göre, Enerji Bakanlığı ‘enerji ataşeleriyle’ yurtdışına açılmaya hazırlanıyor. 2015’ten itibaren yurtdışında göreve başlayacak olan ‘enerji ataşeleri’ petrol, doğalgaz ve nükleer enerjideki son gelişmeleri Ankara’ya bildirecek.

2015’ten itibarengörevlendirilecek ataşeler, petrolden doğalgaza, kömürden çeşitli maden aramalarına kadar uluslararası ortaklıklar için çalışma yürütecek. Dışişleri ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlıklarının ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında, ilk enerji ataşelerinin görevlendirileceği ülkeler de belli oldu.

Ataşeler ilk olarak ABD, Rusya, Fransa, Azerbaycan ve Irak’ta görev alacak.5 ülkede görev alacak ‘Enerji Ataşeleri’nin sayısı, beş yıl içinde 20’yi bulacak.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler