1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji Oscar’ları sahiplerini buldu

Enerji Oscar’ları sahiplerini buldu

Enerji Günlüğü - Borusan EnBW’nin Balabanlı RES’i rüzgar yatırımlarında, Altaca Çevre Teknolojileri ve Enerji Üretim AŞ’nin Gönen Biyogaz ve Organik...

Enerji Oscar’ları sahiplerini buldu

Enerji Günlüğü - Borusan EnBW’nin Balabanlı RES’i rüzgar yatırımlarında, Altaca Çevre Teknolojileri ve Enerji Üretim AŞ’nin Gönen Biyogaz ve Organik Gübre Entegre Tesisi biyokütle dalında Enerji Oscarı aldı. Jeotermalde GÜRMAT’a ait Efe II JES, verimlilik alanında ise Tüpraş İzmit Rafinerisi ödüllendirildi. 

Enerjinin Oscar’ları olarak bilinen “ICCI 2015 Enerji Ödülleri”nin sahipleri belli oldu. Ödüller, Ankara JW Marriott Otel'de yapılan görkemli törenle sahiplerine takdim edildi. Törene, ETKB Müsteşarı Fatih Dönmez, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız ile kamu üst düzey çalışanları, akademik ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve enerji sektörünün önde gelen profesyonelleri katıldı.

Törende, ilk olarak Rüzgar enerjisi alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle, Borusan EnBW Enerji Yatırımları ve Üretim AŞ’ye ait Balabanlı Rüzgar Enerji Santrali’ne ödülü verildi. Rüzgar alanında Jüri Özel Ödülü, Enerjisa Enerji Üretim AŞ’ye ait Balıkesir Rüzgar Santrali’nin oldu.

Hidroelektrik enerji dalındaki ödül Sanko Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ’ninCevizlik Regülatörü ve HES Rize İyidere’ye gitti.

Jeotermal enerji kategorisindeki ödülü ise GÜRMAT Elektrik Üretim AŞ, (Efe 2 JES) Germencik-İncirliova ile aldı.

Biyokütle ve Atık kategorisindeki ödülün sahibi, Gönen Biyogaz ve Organik Gübre Entegre Tesisi ile Altaca Çevre Teknolojileri ve Enerji Üretim AŞ oldu.

Jüri Özel Ödülü de Ortadoğu Enerji’ye Odayeri Çöp Gazından Enerji Üretim Tesisi ile verildi.

Güneş enerjisi alanındaki ödül, Güneş Enerji Santrali çalışmasından dolayı İnönüÜniversitesi TOTM’un oldu.

Törende ikinci olarak, Termik Enerji Santralleri dalında ödüller sahiplerini buldu. Doğalgaz kategorisindeki ilk ödül, RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim AŞ’nin Denizli Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali’ne verildi.

Atık Isı kategorisinde ise ödülü Bursa Çimento Fabrikası AŞ aldı.

Verimlilik Kategorisindeki ödül ise TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi’ne gitti. Bu kategorideki mansiyon ödülü ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne gitti.

Törende konuşan Hannover Fairs Turkey AŞ’nin Genel Müdürü Alexander Kühnel, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’yi yenilenebilir enerji kaynakları yönünden dünyanın şanslı bölgelerinden biri olarak niteledi.

ICC Ödüllerinin nasıl verildiğine ilişkin bilgi veren jüri üyesi İTÜ Enerji Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. A. Beril Tuğrul da şunları belirtti:

“Başvuruda bulunan projeleri, 4 ana kriter olarak; enerji verimliliği ile çevre ve sürdürülebilirlik, sosyal sorumluluk, yatırımlarda yerli katkı, alanlarındaki puanlama sistemi ile değerlendirdik. 2015 Yılı Enerji Ödülleri için yapılan değerlendirmelerle, belirtilen kategorilerde 9 Enerji Ödülü ile birlikte 2 kategoride adayların yakın puana sahip olması üzerine 2 Jüri Özel Ödülü verilmesine karar verdik. Ayrıca; "Toplumsal Farkındalık Vizyonu ile Enerji Aksiyon Planı Uygulaması"nda başarılı olan bir adaya Mansiyon Ödülü verilmesini karar verdik.” 

... 

Önceki ve Sonraki Haberler