1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji Bir-Sen 6. Kez Genel Yetkili Sendika oldu

Enerji Bir-Sen 6. Kez Genel Yetkili Sendika oldu

Enerji Günlüğü - Enerji Bir-Sen, 2015 yılı Mayıs ayı üye tespit toplantılarının sonuçlarına göre üst üste 6. kez “Genel Yetkili Sendika” oldu.Konuyla...

Enerji Bir-Sen 6. Kez Genel Yetkili Sendika oldu

Enerji Günlüğü - Enerji Bir-Sen, 2015 yılı Mayıs ayı üye tespit toplantılarının sonuçlarına göre üst üste 6. kez “Genel Yetkili Sendika” oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, “2010 yılında aldığımız ‘Yetkili Sendika’ olma emanetini üyelerimizden aldığımız güç ve destek sayesinde 2015 yılında da devam ettirmiş olduk” dedi.

Enerji Bir-Sen’in ilkeli duruşu hizmet kolu çalışanlarının takdirini kazandı ve tercih edilmesine neden oldu diyen Tonbul, şöyle konuştu:

“Kamu görevlilerimizin haklı tercihi ve teşkilatlarımızın özverili çalışmalarıyla kurulduğu günden itibaren üye sayısını arttırmayı başaran Enerji Bir-Sen, bu yılda hizmet kolundaki 22 kurumdan18'inde genel yetkili sendika olmayı başardı. Enerji Bir-Sen, Hizmet kolunda yaşanan özelleştirmelere rağmen, 15 Mayıs 2015 itibari ile 16 bin 153 üye sayısıyla, hizmet kolundaki sendikaların toplamından daha fazla üye sayısına ulaşarak, üst üste 6. kez Genel Yetkili Sendika unvanını elde etmeyi başarmıştır. Bu yetkide emeği geçen, Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan İşyeri Temsilcilerimize, İl ve Şube Başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimizeözverili çalışma ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

“ENERJİ BİR-SEN, 38 BİN ÇALIŞANIN GÜVENCESİDİR”

Enerji Bir-Sen’in yetkiyi devraldığı günden bugüne, bir Toplu Görüşme ve iki Toplu Sözleşme dönemi geçirdiğini söyleyen Tonbul, “ Sendikamız, bugüne kadar göstermiş olduğu ilkeli ve dürüst sendikacılık anlayışıyla hizmet kolunda çalışan 38 bin çalışanın güvencesi oldu. Hizmet kolumuzda çalışan kamu görevlileri için onlarca kazanım elde etti. Bundan sonra datüm kamu çalışanları ve üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumaya onların daha güzel saygın, onurlu ve huzurlu çalışma şartlarını elde etmesi için de her platformda mücadelesini sürdürmeye devam edecek. Değerler sendikacılığı gömleğiyle de adaletsizliklerin, savaşların, zulüm ve haksızlıkların karşısında durarak iyinin, doğrunun, barışın ve adaletin hakim olduğu bir dünyanın yeniden inşası için var gücüyle çalışacaktır” şeklinde konuştu.”

Önceki ve Sonraki Haberler