1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji Bakanı`ndan Fatih Birol`a tebrik

Enerji Bakanı`ndan Fatih Birol`a tebrik

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ilk defa üye ülkelerin tamamının oyuyla IEA İcra Direktörlüğü'ne seçilen Fatih Birol'u...

Enerji Bakanı`ndan Fatih Birol`a tebrik

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ilk defa üye ülkelerin tamamının oyuyla IEA İcra Direktörlüğü'ne seçilen Fatih Birol'u kutladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yazılı açıklaması şu şekilde:

"Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörlüğü'ne Sayın Fatih Birol'un seçilmesini Bakü'deki temaslarımız sırasında takip ettik. Üstelik kendisi ajans tarihinde ilk defa üye ülkelerin tamamının oyuyla seçilen ilk direktör olmuştur. Bu elbette bizim için çok gurur verici. Şu ana kadar aynı kurumda Başekonomist görevini başarıyla sürdüren Sayın Birol, inanıyorum ki aynı başarıyı kurumun en üst yetkilisi olarak da sürdürecektir.

Bu ayrıca, ülkemizin enerji diplomasisindeki başarısının da bir yansımasıdır. Sayın Birol'un dünya enerjisiyle ilgili bilgi birikimi ve bizim enerji diplomasimizdeki tecrübelerimizi ülkemiz lehine şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte devam ettireceğiz. Ben kendisini bir kez daha tebrik ediyorum."

FATİH BİROL, ULUSLARARASI ENERJİ AJANSI İCRA DİREKTÖRÜ! 

http://enerjigunlugu.net/fatih-birol-iea-icra-direktoru_12234.html

Önceki ve Sonraki Haberler