1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EMO`dan güvence parası uyarısı

EMO`dan güvence parası uyarısı

Enerji Günlüğü - EMO, vatandaşların elektrik dağıtım şirketlerinin talep ettiği güvence bedelini üzerlerinde başka abonelik varsa geri almaları uyarısında...

EMO`dan güvence parası uyarısı

Enerji Günlüğü - EMO, vatandaşların elektrik dağıtım şirketlerinin talep ettiği güvence bedelini üzerlerinde başka abonelik varsa geri almaları uyarısında bulundu.

Elektrik Mühendisler Odası (EMO) yaptığı uyarı açıklamasında, ENERJİSA’nın Ankara'nın tüm bölgelerinde başlattığı kampanya ile güvence parası tahsil etmeye başladığını belirterek, “Vatandaşlara uyarıda bulunmak istiyoruz; dağıtım şirketlerine güvence bedeli ödemeye gittiğiniz zaman üzerinize başka abonelik bulunup bulunmadığını sorgulatın ve üzerinize abonelik bulunması halinde dağıtım şirketinden güvence paranızın iadesini isteyin” dedi.

Açıklamada, Eeektrik aboneliğinin hâlihazırda kiracı veya mülk sahibi olarak fiilen kullanan, kullanım yerinde ikamet eden gerçek ya da tüzel kişi adına olmasının zorunlu olduğu, aksi takdirde elektriğin kesilebileceği ve para cezası ile karşı karşıya kalınabileceği söylenerek tüketicilere bildirimde bulunulduğu veen az 105 TL’den başlayan güvence bedeli alındığı belirtildi.

Bu uyarı çerçevesinde, 15 gün içinde bilgi güncellenmesi yapılmasının zorunlu tutulduğu, binanın bir önceki sahibinin üzerine olan abonelikten doğan güvence bedelinin (gerçek kişinin ölmesi ya da ulaşılamaması nedeniyle) büyük oranda dağıtım şirketlerinin kasasına kaldığı vurgulandı.

ABONELİĞİNİZ VARSA GÜVENCE PARANIZI GERİ İSTEYİN

EMO, “Dağıtım şirketlerine güvence bedeli ödemeye gittiğiniz zaman üzerinize başka abonelik bulunup bulunmadığını sorgulatın ve üzerinize abonelik bulunması halinde dağıtım şirketinden güvence paranızın iadesini isteyin. Eğer kişi aboneliğini iptal ettirmeden gitti ise onun bir daha dönüp güvence bedelini isteme ihtimali bulunmadığı dikkate alınarak yeni aboneden bir taahhütname karşılığı (eski abone güvence bedelini talep eder ise güncelleştirilmiş bedeli vereceğine dair)güvence bedeli alınmamalıdır” açıklamasını yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler