1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. EMO ve Başkentgaz işbirliği yapacak

EMO ve Başkentgaz işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - EMO Ankara Şubesi ve Başkentgaz doğalgazın daha güvenli kullanılması için işbirliği yapacak.Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği...

EMO ve Başkentgaz işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - EMO Ankara Şubesi ve Başkentgaz doğalgazın daha güvenli kullanılması için işbirliği yapacak.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği EMO’dan yapılan açıklamaya göre, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi ile Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ (BAŞKENTGAZ), doğalgazın daha güvenli kullanılması için protokol imzaladı.

İmzalanan protokol çerçevesinde, BAŞKENTGAZ’ın “doğalgaz dağıtım lisansı sınırları içerisinde bulunan abonelerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması, doğalgaz dağıtım sürecinde topraklama tesislerinden kaynaklı güvenlik eksikliklerinin giderilmesi, abonelere ait doğalgaz tesislerinin elektrik tesisatıyla ilgili yaşanabilecek olumsuzlukların tespiti, iyileştirilmesi için gerekli raporlamanın hazırlanmasını” sağlayacak.

Söz konusu protokol kapsamında EMO, BAŞKENTGAZ’a ihtiyaç duyduğu endüstriyel ölçüm ve muayeneleri ile bilgisayar destekli analiz ve kontrolleri gerçekleştirecek ve BAŞKENTGAZ’ın elektrikli cihazlarının gereksinimlerini raporlandıracak.

Açıklamada, EMO’nun aynı zamanda BAŞKENTGAZ’a hakemlik ve uzmanlık hizmetleri sağlayacağı, bünyesinde çalışan mühendis ve teknik personele eğitim vereceği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler