1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte hem EPİAŞ`a hem TEİAŞ`a teminat

Elektrikte hem EPİAŞ`a hem TEİAŞ`a teminat

Enerji Günlüğü - Elektrik piyasası oyuncuları, toptan piyasada işlem yapabilmek için hem TEİAŞ'a hem de EPİAŞ'a ayrı ayrı teminat mektubu zeyilnamesi...

Elektrikte hem EPİAŞ`a hem TEİAŞ`a teminat

Enerji Günlüğü - Elektrik piyasası oyuncuları, toptan piyasada işlem yapabilmek için hem TEİAŞ'a hem de EPİAŞ'a ayrı ayrı teminat mektubu zeyilnamesi verecek.

TEİAŞ'tan elektrik piyasası katılımcılarına yönelik yapılan duyuruda, 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun 11. Maddesi gereğince piyasa işletmecisinin Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) olması nedeniyle bu geçiş sürecinde piyasa katılımcılarının ve bankaların TEİAŞ ve EPİAŞ’a gönderecekleri yazı örnekleriyle ilgili açıklamalara yer verildi.

Duyuruya göre, Türkiye Bankalar Birliği’nden gelen talep üzerine, 11 Ağustas 2015 tarihinde İstanbul’da Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) ve Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ) yetkilileri ve banka temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda ortaya çıkan görüş doğrultusunda, Bankaların EPİAŞ’a Muhatap Teminat Mektubu Zeyilnamesinde (Teyit Yazısı) bir kısım değişiklikler yapıldı ve bu zeyilnamelerin hem TEİAŞ hem de EPİAŞ’a muhatap olarak ayrı ayrı düzenlenip gönderilmesine karar verildi.

TEİAŞ'ın açıklamasına göre verilecek belgeler şöyle sıralandı:

1)EPİAŞ’a Hitaben İlk Defa Verilecek Kesin Teminat Mektubu

2)Bankaların EPİAŞ ve TEİAŞ Muhatap Teminat Mektubu Zeyilname Yazısı / Teyit Yazısı

3)Piyasa Katılımcısının Bankasına Yazacağı Yazı

4)TEİAŞ’a 31 Ağustos’a Kadar Verilecek Teminat Mektubu

5)Adres Bilgileri

6)EPİAŞ’a Verilecek Temlik Taahhütnamesi

EPİAŞ’a gönderilecek belgelerin 21 Ağustos 2015 tarihine kadar Enerji Piyasaları İşletme AŞ’ye gönderilmesi gerekiyordu. Bu belgeleri göndermeyen katılımcılar, 01 Eylül 2015 tarihinden itibaren "Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği" kapsamında piyasada işlem gerçekleştiremeyecek.

TEİAŞ'a muhatap belgelerin ise 31.08.2015 tarihine kadar gönderilmesi mümkün.

TEİAŞ'ın duyurusunda, açıklamaya konu belgelerin örneklerine de yer verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler