1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik borsasında minimum emir büyüklüğü 25`e indi

Elektrik borsasında minimum emir büyüklüğü 25`e indi

Enerji Günlüğü - Baz Yük Elektrik Vadeli İşlem Sözleşmelerindeki Minimum Emir Büyüklüğü Mart 2016 döneminden başlayarak 25 olarak uygulanacak.Borsa...

Elektrik borsasında minimum emir büyüklüğü 25`e indi

Enerji Günlüğü - Baz Yük Elektrik Vadeli İşlem Sözleşmelerindeki Minimum Emir Büyüklüğü Mart 2016 döneminden başlayarak 25 olarak uygulanacak.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, Baz Yük Elektrik Vadeli İşlem Sözleşmelerindeki Minimum Emir Büyüklüğü Mart 2016 döneminden başlayarak 25 olarak uygulanacağı ifade edildi.

Açıklamada, "Bilindiği üzere, 2015/86 sayılı ve 15/09/2015 tarihli Duyurumuz ile VİOP'ta Yeni Piyasa Yapıcılık Programının detayları belirlenmiş olup, bu kapsamda Baz Yük Elektrik Vadeli İşlem Sözleşmelerinde Minimum Emir Büyüklüğü 50 olarak uygulanmaktadır. Söz konusu Duyurunun 7. maddesinde bulunan ?Gerekli görülmesi halinde piyasa yapıcılık şartları 3 ay önceden açıklanmak suretiyle Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü tarafından değiştirilebilir? hükmüne istinaden Baz Yük Elektrik Vadeli İşlem Sözleşmelerindeki Minimum Emir Büyüklüğü Mart 2016 döneminden başlayarak 25 olarak uygulanacaktır" denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler