1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik ve doğalgaza yüzde 9 zam!

Elektrik ve doğalgaza yüzde 9 zam!

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki aydan başlamak kaydıyla yüzde 9'luk...

Elektrik ve doğalgaza yüzde 9 zam!

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki aydan başlamak kaydıyla yüzde 9'luk fiyat artışına gidiyoruz" dedi.

Tarifeli elektrik fiyatlarına 1 Ekim 2012 tarihinden bu yana ilk kez zam geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji Şartı Genel Sekreteri Urban Rusnak'ı kabulünün ardından, gazetecilerin enerji fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı yönündeki sorularını cevapladı.

KUR ARTIŞLARI DEZAVANTAJIMIZ

1 Ekim 2014 tarihinden itibaren hem doğalgaza hem de elektriğe yüzde 9 zam yapıldığını açıklayan Bakan Yıldız, zam gerekçelerini de açıkladı: Döviz kurundaki yükselişe bağlı olarak maliyet artışları.

Doların 2,28-2,29'ları gördüğünü ifade eden Yıldız, enerji sektörü için kur artışlarının önemli bir dezavantaj olduğunu söyledi. Türkiye'nin enerji fiyatlarında son 24 aydır herhangi artış yapmadığını da hatırlatan Yıldız, oluşan maliyet artışının yerli kaynaklarla telafi edilmeye çalışıldığını belirtti.

KURAKLIK OLUMSUZ ETKİLEDİ

Ancak bu yıl su rejimindeki düzensizlikler ve yağış azlığının Türkiye'yi fiyatları bu kaynaklarla dengeleyemeyecek bir noktaya getirdiğinin altını çizen Bakan Taner Yıldız, "Hem elektrik hem doğalgazfiyatlarında önümüzdeki aydan başlamak kaydıyla, ekim, kasım ve aralık aylarını içermek kaydıyla, yüzde 9'luk fiyat artışına gidiyoruz" diye konuştu.

Doğalgaz fiyatları, BOTAŞ tarafından her ayın son günü, bir sonraki ay geçerli olmak üzere açıklanıyor. Tarifeli elektrik fiyatları ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nca her üç ayda bir belirleniyor.

SANAYİ ABONESİNE DÜŞÜK, TİCARETHANE ABONESİNE YÜKSEK ZAM

Önceki ve Sonraki Haberler