1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik tedarikçinizi değiştirirken dikkat!

Elektrik tedarikçinizi değiştirirken dikkat!

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik tedarikçisini değiştiren önceki tedarikçileriyle yaptıkları sözleşmelere dikkat etmelerini...

Elektrik tedarikçinizi değiştirirken dikkat!

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik tedarikçisini değiştiren önceki tedarikçileriyle yaptıkları sözleşmelere dikkat etmelerini istedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, tedarikçisini değiştiren, değiştirmeyi düşünen elektrik tüketicilerinin dikkat etmesi gereken konulara ilişkin bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz aylarda Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği’nde bir değişikliğe gidildiğini hatırlatan Yılmaz, bu düzenlemeyle elektrik tüketicisinin tedarikçi değişikliği sürecinde "önceki tedarikçisinin onayının aranması" uygulamasına son verildiğini belirtti.

GSM NUMARASI TAŞIMAK GİBİ...

Tüketicilerin daha hesaplı tarifeler sunan elektrik tedarikçilerine geçiş süreçlerinin kolaylaştırıldığını vurgulayan Yılmaz şunları söyledi:

"Tüketicilerin ikili anlaşmalarını kontrol etmeden tedarikçi değişikliği yapmalarından kaynaklanan cezai faturalara maruz kaldıklarına dair şikayetler söz konusu. EPDK olarak vatandaşlarımızın mağdur edilmesine izin vermeyiz. Bu vesile ile bir kez daha hatırlatmak isterim ki, elektrik tüketicilerimiz artık GSM operatörü değiştirir gibi tedarikçi değiştirebilecek. Kim kendilerine daha hesaplı tarife sunuyorsa ondan hizmet alabilecek. Ama vatandaşlarımız yaptıkları sözleşmelere çok dikkat etmeli."

SÖZLEŞME YAPARKEN DİKKAT

Başkan Yılmaz, tüketicilerin tedarikçi değiştirirken dikkat etmeleri gereken noktalara da işaret etti ve şunları söyledi:

"İkili anlaşmalar özel hukuk hükümleri çerçevesinde düzenlendiği için EPDK düzenlemelerine tabi değil, tedarikçiler arasında fiili geçişin önündeki engellerin ortadan kaldırdık. Ancak tüketici ve tedarikçi arasındaki ikili anlaşmalarda eğer tazminat hükümleri var ise tüketicilerin sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde tazminat ödeme zorunluluğu devam ediyor. O yüzden tüketiciler tedarikçi değiştirmeden önce daha önce imzaladıkları ikili anlaşmalarının fesih ve tazminat hükümlerine çok dikkat etmeli. Bu nokta, tüketicilerin tazminat taleplerine manuz kalmamaları için büyük önem taşıyor."

5 YILA KADAR SÖZLEŞME MÜMKÜN AMA...

Yılmaz, yeni sözleşmelerde 5 yıla kadar anlaşmalar imzalanabildiğini, bu tür sözleşmeleri imzalamanın tüketicinin inisiyatifinde olduğunu ancak ağır fatura hükmü içeren sözleşmelerin fesih ve tazminat hükümlerine de ayrıca dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

...

Önceki ve Sonraki Haberler