1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik şirketlerine yıllık rapor hatırlatması

Elektrik şirketlerine yıllık rapor hatırlatması

Enerji Günlüğü – Elektrik piyasasında tarifesi düzenlemeye tabi faaliyet yürüten lisans sahibi tüzel kişiler bir önceki yıla ait yıllık faaliyet...

Elektrik şirketlerine yıllık rapor hatırlatması

Enerji Günlüğü – Elektrik piyasasında tarifesi düzenlemeye tabi faaliyet yürüten lisans sahibi tüzel kişiler bir önceki yıla ait yıllık faaliyet raporu hazırlamak ve her yılın Mayıs ayı sonuna kadar EPDK’ya vermek zorundalar.

EPDK, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinin (Yönetmelik) “Raporlama” başlıklı 52 nci maddesinin birinci fıkrasına istinaden, Elektrik piyasasında yıllık faaliyet raporu hazırlama yükümlülüğünü resmi internet sitesinden duyurdu.

Söz konusu hüküm çerçevesinde elektrik piyasasında tarifesi düzenlemeye tabi faaliyet yürüten lisans sahibi tüzel kişiler (iletim ve dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler, görevli tedarik şirketleri ve TETAŞ) bir önceki yıla ait yıllık faaliyet raporu hazırlamak ve her yılın Mayıs ayı sonuna kadar Kurumumuza sunmakla yükümlü.

Önlisans veya üretim lisansı kapsamında faaliyet yürüten lisans sahibi tüzel kişiler ile TETAŞ ve görevli tedarik şirketleri hariç tedarik lisansı sahipleri, tarifesi düzenlemeye tabi bir faaliyet yürütmediklerinden, Kuruma yıllık faaliyet raporu sunmakla yükümlü değiller.

Öte taraftan, Kuruma sunulacak yıllık faaliyet raporunda yer alması gereken asgari bilgileri düzenleyecek Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararına ilişkin mevzuat çalışması devam etmekte olup Kuruma rapor sunmakla yükümlü ilgililerin,mevzuat çalışmasının tamamlanmasını beklemeksizin,ticari örf ve adete uygun olarak hazırlayacakları yıllık faaliyet raporlarını süresi içinde Kuruma sunarak yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekmekte.

Yönetmeliğin 52 nci maddesinin ikinci fıkrası kapsamında üretim faaliyeti göstermek üzere lisans alan tüzel kişilerin ilerleme raporu sunma yükümlülüğü ilgili mevzuat kapsamında ayrıca değerlendirilmekte.

Önceki ve Sonraki Haberler