1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik sıkıntısı çeken Lübnan`a Orhanbey desteği

Elektrik sıkıntısı çeken Lübnan`a Orhanbey desteği

Enerji Günlüğü - Karadeniz Holding tarafından İstanbul Tuzla'da inşa edilen 136 MW'lık enerji gemisi Orhanbey, 5 Ağustos'ta Lübnan'a gönderilecek. Enerji...

Elektrik sıkıntısı çeken Lübnan`a Orhanbey desteği

Enerji Günlüğü - Karadeniz Holding tarafından İstanbul Tuzla'da inşa edilen 136 MW'lık enerji gemisi Orhanbey, 5 Ağustos'ta Lübnan'a gönderilecek. 

Enerji gemileri geliştirip işleten Karadeniz Holding'e ait 136 MW'lık Orhan Bey gemisi törenle denize indirildi. Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Karadeniz törende yaptığı konuşmada, bu gemi ile birlikte filolarının yedi gemiye ulaştığını belirterek, "Bugün Irak'ta Basra'da 2 milyon, Musul'da 1 milyon kişinin elektrik ihtiyacını karşılıyoruz. Nisan 2013'te Lübnan'a giden 205 MW kurulu güçteki Fatmagül Sultan'a yeni gidecek Orhan Bey gemisinin eklenmesiyle birlikte Lübnan'da 1.5 milyon insanın elektriğini sağlıyor olacağız" dedi.

LÜBNAN'IN İHTİYACI 3,000 MW

Tören sırasında gazetecilerin sorularını da cevaplayan Orhan Karadeniz, Lübnan'daki toplam elektrik ihtiyacının 3,000 MW olduğunu ancak sistemlerindeki elektriğin ise 1,300-1,400 MW düzeyinde bulunduğunu belirtti. Karadeniz şöyle konuştu:

"Mısır ve Suriye'den bekledikleri elektriği de alamadılar. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde Lübnan'ın elektrik ihtiyacı daha da büyük önem kazanacak ve Mısır ve Suriye'den gelecek elektrik kesilince bizim üzerimize düşen yük daha ağır bir yük oldu."

Yüzer santraller inşa eden Karadeniz Enerji Grubu'nun son gemi ile birlikte filosunun toplam kurulu gücü 1,200 MW'a ulaştı. Orhanbey Powership, Lübnan'ın elektrik ihtiyacına katkıda bulunmak amacıyla 5 Ağustos tarihinde, bu ülkeye doğru hareket edecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler